logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Suriname

Ook Surinaamse bedrijven nu vaker slachtoffer cyberaanvallen

Integrated Computer Services (ICS) houdt op 20 en 21 maart een cyber security event. Dat gebeurt in samenwerking met het gerenommeerde cyber securitybedrijf Kaspersky Lab. Beide events zijn met name bestemd voor het bedrijfsleven.

“We leven in een wereld waarin de technologie steeds sneller verandert er er steeds meer risico’s bijkomen waar je niet echt op kan anticiperen, omdat er elke dag er een nieuwe technologie bijkomt. Elke dag vindt iemand een manier om daar op een verkeerde wijze mee om te gaan. Daarom is het belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van wat er allemaal in de wereld gebeurt en aan welke gevaren ze bloot staan”, legt ICS-directeur Megillo Pang Atjok de gedachte achter de events weer.

Waar men vroeger voornamelijk te maken had met virussen, ontworpen door mensen die het grappig vonden om iemand lastig te vallen, zijn het tegenwoordig criminele syndicaten die zich bezig houden met cyber attacks. Die zijn er echt op gericht om geld te verdienen. “Het is een money making business geworden en je merkt ook in Suriname dat er meerdere bedrijven zijn die daar last van krijgen en die niet weten hoe ze zich daartegen moeten beschermen. Het is daarom belangrijk dat we mensen daarop voorbereiden en educaten”, zegt Pang Atjok.

Door deelname aan het cyber security event kunnen de bedrijven inzichten krijgen in de gevaren, maar ook wat ze er zelf aan zouden kunnen doen om daar iets tegen in te brengen. Dat is de reden waarom dergelijke events belangrijk zijn: om mensen bewust te maken van de mogelijkheden om zich te beschermen tegen alles wat zich op het internet afspeelt.

Het is niet de eerste keer dat ICS een dergelijk event organiseert. Vorig was er ook al een groot event gehouden. Kaspersky Lab is nu voor de derde keer in Suriname. Vooral de events die te maken hebben met cybersecurity zijn heel goed bezocht.

Volgens de ICS-directeur is de boodschap bij elk event heel duidelijk geweest. “Heel veel mensen die onze events hebben bezocht zijn nu klanten van ons. Die zijn ertoe overgegaan om Kaspersky te nemen als onderdeel van hun cybersecuritybeleid. Dat stemt goed”, geeft de ICS-directeur aan.

Inmiddels is haast de hele financiële sector in Suriname overgestapt op Kaspersky. Van de 78 onafhankelijke testen waar Kaspersky het afgelopen jaar aan heeft meegedaan, is het bedrijf in 70 gevallen in de top 3 geëindigd en in 55 gevallen zelfs al eerste. “Het is dus een zeer goed product en daar zijn mensen heel erg tevreden over”, aldus Pang Atjok.

Themes
ICO