Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Op heterdaad betrapte koperdief door politie neergeschoten

De Surinaamse politie heeft afgelopen woensdag de 35-jarige Ignacio M. aan de Wagenwegstraat neergeschoten en aangehouden. Hij was samen met twee anderen aan het inbreken bij een pand in die straat meldt het Korps Politie Suriname.

Een oplettende voorbijganger gaf telefonisch aan het Command Center door dat verdachten bezig waren in te breken. De politie van het bureau Centrum die gauw ter plekke was, betrapte de drie manspersonen die op het terrein bezig waren een gat te graven op heterdaad

Twee hunner te weten Lloyd P. (53) en Dion M. (22) werden in de kraag gevat, terwijl Ignacio bij het zien van de politie op de vlucht sloeg. De wetsdienaren zette de achtervolging in en sommeerden de vluchtende verdachte tot stoppen. Ignacio negeerde de sommatie, waardoor er een waarschuwingsschot werd gelost om hem op andere gedachten te brengen.

Ignacio gaf ook geen gehoor hieraan en was de politie genoodzaakt gericht te schieten. Ignacio werd geraakt, waarna hij voor medische behandeling werd afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling is de verdachte ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Bij een ingesteld onderzoek op de locatie stuitte de politie op een onbekend aantal meters koperen buizen die de verdachten hadden klaar gezet om weg te nemen. Ook werden op de drie verdachten aangetroffen gereedschappen, waar onder schoppen waarmee zij zogenaamd bezig waren oude flessen te graven.

De gereedschappen en de koperen buizen zijn hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is het drietal achter slot en grendel geplaatst.