Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Operatie “Illegale landingsbaan” onthult criminele drugsorganisatie in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Op zaterdag 2 september 2023, in een grootschalige operatie geleid door het Justitieel Interventie Team (JIT) met de assistentie van de Militaire Politie (MP), werden belangrijke ontdekkingen gedaan in het westen van Suriname, in het district Nickerie.

De operatie richtte zich op een illegale landingsbaan die naar verluidt werd gebruikt door een criminele drugsorganisatie voor illegale activiteiten, waaronder het uitvoeren van clandestiene vluchten.

Bij aankomst op de locatie trof het JIT-team een zwaar beschadigd eenmotorig vliegtuig aan, dat blijkbaar in brand was gestoken. Verontrustend was ook het feit dat het basiskamp van de criminelen eveneens in vlammen was opgegaan.

Tijdens een grondig onderzoek van de illegale landingsbaan ontdekte het team een minigraafmachine en verschillende jerrycans gevuld met vliegtuigbenzine. Op bevel van de Procureur-Generaal werden deze verdachte items onmiddellijk vernietigd om verdere risico’s uit te sluiten.

Het JIT-team werkt momenteel met grote intensiteit aan het identificeren en ontmaskeren van de criminele organisatie achter deze illegale activiteiten op de landingsbaan. De operatie is echter nog steeds gaande en er wordt verwacht dat er meer informatie zal worden verzameld naarmate het onderzoek vordert.

Deze recente operatie getuigt van de vastberadenheid van de Surinaamse autoriteiten om de strijd tegen illegale drugshandel en georganiseerde misdaad voort te zetten.

Het JIT en de Militaire Politie blijven samenwerken om de veiligheid en het welzijn van de burgers te waarborgen en de criminele netwerken die het land bedreigen te ontmantelen.

Het onderzoek zal de komende weken ongetwijfeld meer duidelijkheid verschaffen over de omvang en reikwijdte van deze illegale activiteiten en degenen die erachter schuilgaan.