Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

‘Santokhi heeft mogelijke ramp onder voortzetting van Bouterse’s beleid weten te voorkomen’

GFC NIEUWSREDACTIE- Volgens Suriname- analist Pinas zou Suriname momenteel op meerdere belangrijke gebieden, zoals economie, criminaliteit, gezondheidszorg, onderwijs en werkloosheid, waarschijnlijk in een nog diepere crisis hebben gezeten als Desi Bouterse ook na 2020 aan de macht was gebleven.

Terugkijkend op dat verkiezingsjaar waren er naar zeggen van de waarnemer talloze tekenen die duidden op een fragiele schijnwelvaart, een façade die op instorten stond.

De wisselkoersen, zo stelt hij, werden destijds kunstmatig stabiel gehouden, waarmee een vals beeld van economische stabiliteit werd gepresenteerd aan het volk.

In gesprek met GFC Nieuws, benadrukt de evaluator dat, hoewel we het nooit met zekerheid zullen weten, de overvloedige indicatoren die er in 2020 waren, een voorbode waren voor een mogelijke ramp onder voortzetting van Bouterse’s beleid.

Dankzij het bestuur van de huidige president, Chan Santokhi, heeft Suriname wellicht een nog grotere ondergang weten te voorkomen, benadrukt hij.

Het landsbelang dient volgens hem altijd voorop te staan en het is van groot belang dat Suriname leiderschap heeft dat echt kijkt naar de lange termijn, in plaats van kortetermijnwinsten en misleidende economische beeldvorming.

Foto ter illustratie.