Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Sociale media veroorzaken gevaarlijke kloof in Surinaamse samenleving

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Overmatige afhankelijkheid van sociale media als enige bron van informatie kan desastreuze gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van individuen en samenlevingen in Suriname.

Experts beweren dat dit fenomeen, dat vooral zorgwekkend is in laaggeletterde of minder opgeleide bevolkingsgroepen, leidt tot ernstige misvattingen en verkeerd begrip van belangrijke zaken. In het ergste geval kan dit de sociale cohesie en vooruitgang van de samenleving bedreigen.

Sociale media worden vaak gekenmerkt door ongefilterde en ongecontroleerde informatie. Deze informatie kan misleidend of onjuist zijn, waardoor mensen verkeerde overtuigingen of opvattingen kunnen ontwikkelen, wordt aan GFC medegedeeld.

Bovendien kan het de kloof tussen de werkelijkheid en de perceptie van mensen vergroten, wat bijdraagt aan polarisatie en onrust in de samenleving.

Volgens onderzoekers kan dit fenomeen ook leiden tot een toename van complottheorieën en de verspreiding van nepnieuws, wat op zijn beurt kan bijdragen aan sociale onrust en wantrouwen in gevestigde instellingen.

Deskundigen benadrukken de dringende noodzaak van mediageletterdheid in Suriname. Het is van vitaal belang dat burgers leren om kritisch te denken over de informatie die ze op sociale media tegenkomen en te verifiëren voordat ze het accepteren als waarheid.

Een expert uit Amsterdam roept op tot een nationaal actieplan om deze zorgwekkende trend in het land aan te pakken, voordat de negatieve gevolgen ervan onomkeerbaar worden.