Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Stopzetten van betalingen aan spookambtenaren een noodzakelijke actie

OPINIE- Er is iets paradoxaals aan het comfortabel thuis zitten, terwijl je aan het eind van de maand je salaris ontvangt zonder daadwerkelijk werk verricht te hebben.

In Suriname komt dit scenario helaas te vaak voor. Er zijn ‘spookambtenaren’ die vanuit huis genieten van hun ‘verdiende’ salaris, simpelweg omdat er geen werk voor hen is.

In sommige gevallen zijn er zelfs specifieke functies gecreëerd voor deze mensen, functies die in werkelijkheid volstrekt overbodig zijn. Andere posities zijn via politieke kanalen geregeld door diverse individuen.

Deze situatie vormt een significant probleem dat dringend aangepakt moet worden. Het is een onhoudbare situatie waarbij er geen werk wordt verricht, maar waar toch maandelijks een salaris wordt uitbetaald.

Verbazingwekkend genoeg ontvangen deze spookambtenaren zelfs salarisverhogingen, wat een aanzienlijke financiële last voor de staat betekent.

Deze fondsen kunnen veel beter worden besteed aan initiatieven die de welvaart en het welzijn van de gehele bevolking bevorderen.

Als de overheid terughoudend is om deze spookambtenaren te ontslaan, dan zou het uitvoeren van speciale projecten een oplossing kunnen zijn.

In deze projecten kunnen de ambtenaren worden ingezet, zodat ze daadwerkelijk werk verrichten in ruil voor hun salaris.

Zo wordt er tenminste iets teruggegeven aan de gemeenschap, en wordt de onrechtvaardigheid van de huidige situatie enigszins gecorrigeerd.

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud