Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Studentengroep Christelijk HAVO wint ondernemerscompetitie Centrale Bank

GFC NIEUWSREDACTIE- Onder de ‘bedrijfsnaam’ Chinzajadal hebben studenten van het Christelijk HAVO de eerste prijs in de wacht gesleept van de prestigieuze scholencompetitie van de Centrale Bank van Suriname, The Green Young Entrepreneur, genaamd.

Hierbij hebben vijftien teams van VOS-scholen gestreden om het beste ondernemingsplan te ontwikkelen.

Na een selectie mochten vijf groepen hun bedrijfsplan presenteren aan een jury die uiteindelijk de keus liet vallen op dat van Chinzajadal als de beste.

De deelnemende studenten zijn door trainers van de Bank, tijdens een tweedaagse workshops, kennis bijgebracht over het schrijven van een succesvol ondernemingsplan. Deze kennis stelde de teams in staat om met hun creatieve concepten de uitdaging aan te gaan en hun ideeën om te zetten in concrete plannen.

De jury bestond uit vertegenwoordigers van de Bank zelf, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten en de Vereniging van Economisten in Suriname.

Uit de vijftien deelnemende teams zijn de volgende vijf groepen geselecteerd om hun ondernemingsplannen te presenteren in de spannende finale.

Chinzajadal van het Christelijk HAVO, Green Cycle Energy van de Scholengemeenschap Kwatta (tweede plaats), Surinatural van HAVO III (derde plaats), Green Skincare van IMEAO 1 en Nature;s Best van het AMS.

De winnende teams zijn beloond met prijzen en erkenning voor hun prestatie.

De scholencompetitie heeft laten zien dat de toekomst van het ondernemerschap in Suriname veelbelovend is en dat de jonge generatie klaar staat om met innovatieve ideeën en ondernemerschap bij te dragen aan de groei van de economie.