Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Surinamers die kikkers houden in slaapkamer lopen gezondheidsrisico’s

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Personen in Suriname en elders op de wereld die kikkers in hun slaapkamer houden als huisdieren of om deze te aanbidden, moeten ervan doordrongen zijn dat hieraan gezondheidsrisico’s kleven.

Medisch onderzoek heeft aangetoond dat deze dieren potentiële dragers zijn van een reeks ziekten die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid.

Onder deze ziekten bevindt zich de veel gevreesde salmonella, een bacteriële infectie die ernstige voedselvergiftiging kan veroorzaken.

Kikkers kunnen salmonella bij zich dragen en mensen kunt besmet raken door direct contact met deze amfibieën of door oppervlakken aan te raken waarop zij zich hebben bewogen.

Bovendien, kikkers in de slaapkamer kunnen parasitaire infecties zoals Cryptosporidium veroorzaken. Deze hardnekkige parasiet kan leiden tot langdurige darmproblemen, waaronder diarree, buikkrampen en ernstige misselijkheid.

Een arts uit Amsterdam zegt aan GFC Gezondheid dat ook een schimmelinfectie, chytridiomycose, die weliswaar vooral dodelijk is voor kikkers, ook kan worden overgedragen op mensen en talrijke klachten kan veroorzaken.