Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Twee verdachten aangehouden voor overtreding vuurwapenwet

GFC NIEUWSREDACTIE – De politie van Nickerie heeft op zondag 24 september twee verdachten aangehouden op verdenking van overtreding van de vuurwapenwet. Het gaat om de verdachten V.S., bijgenaamd “Ghandi,” (38 jaar oud) en K.I. (29 jaar oud).

Het incident vond plaats op 24 september, nadat de politie een melding had ontvangen van een vechtpartij aan de Soekramsinghstraat.

Na ontvangst van deze melding begaven de wetsdienaren zich onmiddellijk naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst op de plaats delict bleken de twee verdachten, waarvan K.I. gewapend was met een vuistvuurwapen, in een personenauto te hebben gezeten. Ze hadden de plaats verlaten voordat de politie arriveerde.

Het verdachte voertuig, met de twee inzittenden, werd even later door de politie gespot op de Soekramsingstraat. De bestuurder kreeg het bevel om te stoppen, waaraan hij voldeed.

Bij een daaropvolgend doorzoekingsonderzoek in het voertuig werd een vuistvuurwapen van het merk Tauris aangetroffen onder de stoelzitting van de mede-inzittende K.I. Dit vuurwapen was geladen met vier scherpe patronen en twee lege hulzen en is in beslag genomen.

Bij de veiligheidsfouillering van de verdachten werden ook twee mobiele telefoontoestellen, geldbedragen in Surinaamse Dollars, twee polshorloges, een halsketting, twee vingerringen en een hanger, allen gemaakt van geel metaal, aangetroffen. Deze items zijn in bewaring genomen, samen met het voertuig, in afwachting van verder onderzoek.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is K.I. door de politie in verzekering gesteld, terwijl V.S. is vrijgelaten.

Het verdere onderzoek naar deze zaak is overgedragen aan de recherche van Regio West.