Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Veiligheid van studenten op school moet gewaarborgd worden

OPINIE-  Een recent incident op een middelbare school in Paramaribo heeft de aandacht gevestigd op het feit dat de veiligheid van scholieren niet altijd gegarandeerd is.

Na het afronden van hun herexamen, stonden enkele studenten buiten de school te praten. Ze werden onverwacht benaderd door drie onbekende individuen, die informeerden naar een specifieke medestudent.

Door de ongebruikelijke manier waarop de vraag werd gesteld, realiseerden de jongeren zich dat de intenties van deze personen mogelijk kwaadwillend waren.

De beveiliging op scholen moet worden versterkt en dat op elk moment van de dag. Bewakers moeten bij de poorten staan om ervoor te zorgen dat onbekenden niet zomaar het schoolterrein kunnen betreden zonder eerst grondig te worden ondervraagd.

Als iemand om informatie vraagt over een student, moet de rest van de schoolgemeenschap gewaarschuwd worden om geen details vrij te geven, tenzij er eerst overlegd is met de schoolleiding of een leerkracht.

Mochten studenten ongebruikelijk gedrag waarnemen of iets verdachts opmerken, dan moeten zij onmiddellijk melding maken bij de schoolleiding. Op deze manier kunnen er passende maatregelen worden genomen om potentiële gevaren te voorkomen.

Als samenleving, inclusief onderwijsinstellingen en ouders, moeten we ons inzetten om de veiligheid van onze kinderen te waarborgen. Ze hebben het recht om te leren en zich te ontwikkelen in een veilige omgeving.

J. Kerto

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud