Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Verhoging meelprijzen ingaande 31 juli om graanleveringen, meelproductie en distributie te garanderen

GFC NIEUWSREDACTIE- In Suriname gaan ingaande 31 juli de prijzen van meel omhoog.

Dit besluit is genomen om de graanleveringen, meelproductie en distributie te garanderen, zegt meelmaatschappij de Molen N.V..

De Surinaamse meelmaatschappij is genoodzaakt de meelprijzen aan te passen. Als gevolg van de verdere escalatie van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn de prijzen van granen, waaronder tarwe, wereldwijd gestegen. Zo is de tarweprijs met maar liefst vijftien procent (15%) omhoog gegaan vergeleken met drie maanden geleden.

Ruslands terugtrekking uit een centrale graanovereenkomst, gecombineerd met aanvallen op de laatste operationele graanexport havens in Oekraïne, heeft geleid tot een snelle verhoging van de graanprijzen. Deze ontwikkelingen hebben ook impact op de voedselprijzen in Suriname.

De Molen heeft wel voorzorgsmaatregelen getroffen door hun graanvoorraad tot het einde van het jaar veilig te stellen, maar als klein land zal Suriname ook gebukt gaan onder de prijsstijgingen. De impact van deze internationale crisis zal niemand onberoerd laten.

In deze uitdagende tijden doet het bedrijf een beroep op de gemeenschap voor solidariteit en begrip. “We staan allemaal voor dezelfde uitdaging”, merkt Bhikharie op. “Zoals gebruikelijk, zal De Molen de markt te allen tijde blijven voorzien van kwalitatief gezond meel”, dat is het commitment dat de meelproducent maakt aan de samenleving.

In een eerder verschenen artikel heeft De Molen aangegeven dat het bedrijf al in gesprek is met de regering over het treffen van passende maatregelen, waaronder verschillende vormen van (subject)subsidies. Deze inspanningen zijn gericht op het behoud van de betaalbaarheid van brood, een fundamenteel onderdeel van de voedselvoorziening in Suriname.

De Molen belooft alle belanghebbenden op de hoogte te houden van verdere ontwikkelingen en zet zich in om de impact van deze mondiale crisis in Suriname zo veel mogelijk te beperken.