Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vicepresident Brunswijk bezoekt achtergestelde buurten met veiligheidsboodschap

GFC NIEUWSREDACTIE – Vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), heeft de strijd tegen criminaliteit in Suriname naar een nieuw niveau getild door persoonlijk achtergestelde buurten te bezoeken en een duidelijke boodschap van veiligheid en verantwoordelijkheid uit te dragen.

Zijn recente inspanningen om de jeugd op het rechte pad te brengen en gewelddadige gedragingen te veroordelen, worden gezien als een krachtige zet in de richting van een veiligere samenleving.

Op 30 augustus maakte Brunswijk indruk met een videoboodschap waarin hij de ontspoorde jeugd dringend opriep om de weg van criminaliteit te verlaten.

Met zijn bezoek aan achtergestelde buurten hoopt hij deze boodschap persoonlijk te versterken en contact te leggen met de gemeenschappen die het meest worden getroffen door criminele activiteiten.

Een cruciaal moment vond plaats op 3 september tijdens een partijpolitieke bijeenkomst in de wijk Goede Verwachting. Hier veroordeelde de ABOP-voorzitter alle vormen van zinloos geweld en deed een dringend beroep op de jongeren in de omgeving om af te zien van gangvorming en geweld tegen hun medeburgers.

In zijn toespraak wees hij ook op de mogelijkheid dat sommige individuen handelen uit frustratie als gevolg van de slechte economische situatie. Desondanks benadrukte Brunswijk dat de regering verplicht is om krachtig op te treden tegen de toenemende criminaliteit.

Brunswijk liet een krachtige waarschuwing klinken: bij het constateren van criminele handelingen zal er zonder aanzien des persoons worden opgetreden.

Zijn vastberadenheid om de veiligheid van de bevolking te waarborgen, wordt door velen gezien als een bemoedigend teken van leiderschap en betrokkenheid bij de gemeenschappen die het meest kwetsbaar zijn voor criminaliteit.