Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ziekterisico’s door verwaarloosde sloten en bermen in Paramaribo en districten

OPINIE- Er is een groeiende bezorgdheid over het schijnbare verzuim in het onderhoud van de sloten en bermen in Suriname.

De recente geschiedenis heeft aangetoond dat deze kwestie niet adequaat is aangepakt, wat zowel zichtbare als verborgen gevolgen heeft voor het straatbeeld en de volksgezondheid.

Het Ministerie van Openbare Werken moet deze kwestie als een prioriteit behandelen, gezien het belang van schoon, functionerend watermanagement.

Overmatige vegetatie en afvalophoping belemmeren de stroom na hevige regenval, wat resulteert in aanzienlijke wateroverlast. Straten raken overstroomd, wat niet alleen de toegankelijkheid beperkt, maar ook het stedelijk landschap aantast en de aantrekkelijkheid van de openbare ruimte vermindert.

De districtscommissarissen van de verschillende districten hebben ook de verantwoordelijkheid om te zorgen voor het onderhoud van de bermen. Er moet niet alleen financiering voor worden vrijgemaakt, maar ook een strategische planning voor deze taken worden ontwikkeld.

Het negeren van deze kwesties heeft ook directe gevolgen voor de volksgezondheid. Waterophopingen kunnen een broedplaats worden voor ziekteverwekkers en insecten.

Deze omstandigheden verhogen het risico op epidemieën, met potentieel verwoestende gevolgen voor de volksgezondheid.

Het effectief beheren van deze kwesties zal niet alleen het straatbeeld en de esthetiek van de stad verbeteren, maar ook bijdragen aan het behoud van de volksgezondheid door het verminderen van potentiële ziekterisico’s.

Het wordt tijd dat de relevante autoriteiten deze dringende zaken serieus nemen en de nodige stappen ondernemen om de levenskwaliteit van alle burgers te verbeteren.

Q.C.

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud