מערכת הבריאות ממשיכה לעמוד על סף משבר - האם יש אור בקצה המנהרה?

בשיתוף פורום Reboot

מערכות הבחירות המרובות בשנים האחרונות גרמו לא רק לאי יציבות שלטונית, אלא גם לאי יציבות מערכתית בהיבטים שונים בתחום הבריאות. בשולחן העגול של בכירי המערכת, שנערך ביוזמת פורום Reboot ובשיתוף קבוצת ידיעות אחרונות ו-ynet, עלו נושאים משמעותיים וכואבים, אשר מגבילים את מערכת הבריאות הישראלית, לצד נקודות אור וצעדים נדרשים לעתיד.

עומדים מימין לשמאל: ד"ר מאור ממן, מר חיים פרננדס, גב' נועה היימן, ד"ר יצחק ברלוביץ', ד"ר אבי מתן, יושבים מימין לשמאל: ד"ר יעל רייכנברג, גב' עידית סילמן, ד"ר זאב פלדמן, ד"ר דב אלבוקרק, פרופ' רן בליצר

מערכת הבריאות בישראל מספקת שירות ציבורי לפי חוק לכל תושבי המדינה. מערכת זו הייתה ועודנה אחת מהמערכות החשובות ביותר לשמירה על חוסנה הפנימי של החברה בישראל. המערכת סובלת ממחסור חמור במשאבים ובכוח אדם רפואי ומתאפיינת בפערים מתמשכים בין מרכז לפריפריה. למרות מעמדה הטוב בעולם, בעשורים האחרונים אנו עדים לשחיקה מצטברת בתקציביה, שעל פי דו"ח של מרכז טאוב מסתכמים ב-40 מיליארד ש"ח.

פרופ' רן בליצר, המנהל המדעי של פורום ריבוט, ראש מערך החדשנות בכללית ויו"ר החברה הישראלית לאיכות ברפואה, אומר: "לא השכלנו לנצל את משבר הקורונה ברמה התקציבית מול שחיקת המקורות. הייתה הזדמנות ליצור תשתית להתמודדות עם המשבר הבא, שעוד יבוא - והמשק יהיה תלוי בחוסן של מערכת הבריאות. לא קידמנו את זה ובעיות היסוד עדיין כאן. המערכת מצויה במצב עדין ורגיש של כמעט-שבר".

ד"ר זאב פלדמן, יו"ר ארגון רופאי המדינה ומ"מ יו"ר ההסתדרות הרפואית בישראל, מוסיף כי "היסודות של מערכת הבריאות מעורערים. היא תקרוס והיא קורסת, כי כבר היום צוות רפואי נזקק לטיפול נפשי כדי להתמודד עם העומסים".

"למרות הקשיים והתקציבים הנמוכים יחסית לעולם, אני מסתכלת על מערכת הבריאות בישראל בתור פלא, נס", אומרת חברת הכנסת, עידית סילמן, יו"ר ועדת הבריאות של הכנסת היוצאת, ומוסיפה כי "יש כאן אנשים מופלאים, הון אנושי אדיר ואנחנו בתור ממשלה וכנסת צריכים לתמוך בזה, באמצעות חלוקה תקציבית שונה והתאמות".

תנאי קבלה קשים ומספר מועט של מקומות באוניברסיטאות שולחים מאות ישראלים בכל שנה לפקולטות לרפואה בחו"ל, ללימודים שעלותם גבוהה משמעותית מעלות שכר הלימוד בישראל. מדינת ישראל נסמכת במידה רבה על בוגרי לימודי רפואה שאין לה השפעה כלשהי על התכניות להכשרתם.

כ-60% ממקבלי הרישיונות לרפואה בישראל לומדים בחו"ל, לדברי ד"ר פלדמן. "בכל הנוגע להכשרת רופאים בחו"ל, זו פארסה לטעון שאין בישראל מספיק שדות קליניים - כלומר מחלקות בתי החולים בהן מתבצע חלק ניכר מהכשרת רופאי העתיד. אפשר להגיע ל-2,000 רופאים באמצעות פתיחת חסמים. לא יכול להיות טוב לרופא בישראל אם לא טוב למערכת הבריאות בישראל".

"הרפורמה להסדרת ההכרה בלימודי רפואה בחו"ל היא מבורכת", אומרת חה"כ סילמן, "אך ישראל לא נערכה בצורה ראויה. לא הגיוני שכל ההון האנושי יוצא ללימודים בחו"ל ונשאר לעבוד שם בשכר גבוה. המשבר של השנים הקרובות יוביל לעלייה בעלות של שעת רופא, רופאים לא ירצו לעבוד במערכת הציבורית ולאנשים לא יהיה כסף לרפואה פרטית".

נועה היימן, סגנית הממונה על התקציבים במשרד האוצר, מסבירה כי "יש תוכנית מקיפה של משרד הבריאות להגדלת מספר הסטודנטים, אבל חשוב להבין שבמערכת הבריאות אין אף תשובה פשוטה. קשה להחליט על סגירת תכנית תלמידי חו"ל בהינף יד כי יהיו פחות משאבים ואיכות. מדובר על החלטה אמיצה אבל אי אפשר לצפות שהיא תעבור ללא ביקורת".

במבט קדימה, אומרת היימן, "יש פתיחות בקרב כלל הגורמים לבחון צעדים שהיו נתפסים בעבר כלא אפשריים. צריך למצוא פתרונות לתקופת הביניים, כמו העברת סמכויות מהרופאים לאחיות, עוזרות אחות, צוות פארא-רפואי. למצוא דרך לשמור על איכות הטיפול, לנהל ביקושים טוב יותר ולהבין איך מבזבזים פחות שעות רופא".

היימן מוסיפה כי חשוב גם להטיל סנקציות על אי-הגעה במטרה להפחית עומסים, "כחלק מהפתרונות בטווח הקצר צריך לחשוב על אגרת נו-שואו (אי הגעת מטופלים לתור)", ופרופ' בליצר אומר בתגובה כי "בכללית מצאנו פתרון אחר - שילוב של בינה מלאכותית וכלכלה התנהגותית, והורדנו נו-שואו ביותר מ-30%".

ד"ר יצחק ברלוביץ', יו"ר פורום ריבוט, משנה למנכ"ל משרד הבריאות לשעבר ומנכ"ל המרכז הרפואי וולפסון בדימוס, מחזק את דבריה של היימן ומוסיף כי "אפשר להתחיל בהכשרה של מזכירות רפואיות לפעולות שהרופאים מבצעים היום. כ-40% מזמנו של הרופא מתבזבז על ביורוקרטיה, שמישהו אחר עושה טוב יותר ומדויק יותר. הרופא צריך להסתכל על המטופל ולא על המסך, כמו שקורה היום".

"יש צעדים שיכולים להפחית את זמן העבודה של הרופא", אומר ד"ר מאור ממן, מנהל המרכז הרפואי העמק, "ואפשר לעשות פיילוטים בפריפריה, להוכיח שזה אפשרי. כבר היום יש לנו אחיות מומחיות שלוקחות חלק מהסמכויות של הרופאים, ובלעדיהן הרופאים אבודים. ככל שיהיו יותר כאלו, נוכל לעשות יותר דברים, כי כבר היום אין לנו מספיק רופאים להתמודד עם הצרכים של המערכת. תקינת רופאי הרנטגן לדוגמה לא השתנתה מאז המצאת הרנטגן, למרות שמאז ועד היום ההתפתחות הטכנולוגית היתה אדירה, ובהתאם לכך גם הצרכים".

ד"ר דב אלבוקרק, סמנכ"ל רפואה במאוחדת, הוסיף כי "מדובר על עניין של סדר עדיפות ממשלתי, ולפני כניסה לממשלה חדשה - צריך לתת עדיפות לנושאים הקריטיים, לגרום לכך שרופאים ירצו לעבוד במערכת הזו, ולהסתכל רחוק על תכנון כוח אדם מול הפערים ותוחלת החיים שגדלה". ד"ר פלדמן מרחיק לכת ואומר בהקשר זה כי "אנחנו המדינה הרביעית בגודלה באספקת רופאים לארה"ב, כנראה גם לאירופה. משבר כוח האדם הולך להפיל מערכות בריאות בעולם".

התחרות בין קופות החולים, הביאה לפיתוח מואץ של רפואת המומחים בקהילה, שקופות החולים מספקות. כתוצאה מכך רופאים מומחים רבים, עובדים במספר מסגרות ארגוניות. לדברי חיים פרננדס, מנכ"ל קופת חולים לאומית, "יש צוואר בקבוק שמתנקז אל המטופלים וקושי לקבל שירות בקהילה. המערכת כוללת הון אנושי מצוין, יכולת ותשתית, אבל יש בה המון חוסרים. ההמתנה לרפואה יועצת ארוכה במיוחד, וכשמדובר בבריאות – צריך לדבר גם על איכות חיים ולא רק על תוחלת חיים. המטופלים סובלים, וכשהם מגיעים לשלב האבחון הוא מאוחר מדי".

לדברי ד"ר פלדמן, "בתי החולים מתרוקנים מרופאים שהולכים לקהילה וכך אנו מאבדים את דור העתיד של מובילי הרפואה. בתי החולים הם כרגע המקום שבו מתרחשת ההכשרה של הרופאים והמומחים".

"כאשר רופאים עובדים בבתי חולים ומתפרנסים בקהילה - זה מצב רע", מסביר ד"ר אלבוקרק. "צריך לייצר תמריץ לרופא לעבוד בקהילה לא רק בשכר - יכולת ללמד, לחקור בקהילה. המרחק בין בתי החולים והקהילה הוא בלתי נסבל מבחינת איכות, טכנולוגיה, ציוד. ראינו בקורונה שרוב הרפואה מתבצעת בקהילה, צריך לראות איך משנים את מערכת היחסים בין בתי החולים לקופות החולים בהקשר הזה".

לדברי חה"כ סילמן, "משבר התרופות הוא תוצאה של כשלים והזנחה. אין סיבה שמה שטוב לאיחוד האירופי ול-FDA, לא יהיה טוב גם לישראל. בדקתי כמה תרופות אושרו בחו"ל ולא אושרו בישראל - ולא היו כאלו. הקורונה הראתה לנו שאם רוצים ופועלים ביעילות, אפשר לעשות את זה. בתחום הרוקחות, צריך להתאים את הרגולציה בישראל לרגולציה העולמית, בתהליך אישור מזורז, וליישם בקרה בשנה ראשונה, או דרך פיילוט".

ד"ר אבי מתן, חבר ועדת הפארמה בלשכת המסחר ישראל-ארה"ב ומנכ"ל Abbvie ישראל, מוסיף ואומר כי "הפרדוקס הוא שרואים בישראל רשות שניונית, שמאשרת תרופה רק לאחר אישור בחו"ל, אבל בפועל ההתייחסות שלה היא של רשות שמאשרת באופן ראשוני, כשהתהליך נמשך 12-18 חודשים. בתקופת הקורונה עבדנו מאוד צמוד עם הדרג המקצועי וראינו שאפשר ליישם מודל יעיל. היינו בין המדינות שעשו הכי הרבה התאמות כדי להמשיך, והתעשייה קיבלה נקודות זכות על המהירות בה הצלחנו ליישם. אנחנו לא רוצים להגיע למצב שלחברות בינלאומיות, שאוהבות יציבות וודאות בתהליכים, לא יהיה כדאי להשקיע בישראל ולהשיק כאן תרופות חדשות, בגלל הרגולציה האיטית".

ד"ר מתן ממשיך ואומר כי "ישראל יכולה להיות גן עדן למחקרים קליניים - יש כאן גיוון גנטי, חוקרים מעולים, יכולות AI וקופות עם מסדי נתונים שאין בשום מקום בעולם. יחד עם זאת, הפוטנציאל לא ממומש – אפשר להגדילו פי עשרה. ניסויים קליניים לא רק מנגישים תרופות לחולים שאין להם מענה, אלא הם גם אמצעי להבאת יותר משאבים למערכת".

בהקשר זה מציין פרופ' בליצר כי "במסגרת הסכם של כללית עם החברה הגדולה בעולם לניסויים קליניים - IQVIA, 14 בתי החולים של כללית וכל מחוזות הקהילה - יחשבו לאתר ראשי של מחקרים קליניים. כך במקום להיות ׳אחרונים בתור׳ בעולם, הניסויים הקליניים המבוקשים ביותר יגיעו אלינו ראשונים. זה תרומה גדולה לאיכות הטיפול, לחדשנות, ולסביבה שמפתחת את ההון האנושי במערכת הבריאות".

לדברי היימן, "עדיין יש למדינה חובה מאוד גדולה לשפר את החסמים הרגולטוריים שיש היום ומקשים על ניסויים קליניים להגיע לפה ולהישאר פה. המדינה צריכה לעשות יותר".

ד"ר יעל רייכנברג, מנהלת מחוז דן-פתח תקוה, שירותי בריאות כללית מספרת כי "המחוז שלנו מנהל מרכז חדשנות ומרכז מחקר, יש לנו קשרים עם הייטק, גופים בתחום, ואוניברסיטאות. רופאים רוצים היום קריירה בהתאמה אישית, והעוצמה שמאפשרת לנו לעבוד עם הגופים האלו, מביאה רפואה טובה יותר ורופאים טובים יותר. חיבור בין בתי חולים לקהילה הוא חיבור מפרה. זה מודל שמייצר איתנות, שגשוג וגאווה".

ד"ר ממן מוסיף כי "גם בבית החולים שלנו יש חממת חדשנות של ייצור טכנולוגיות. זה מכפיל כוח לכל המערכת".

מעבר לכך, אומר ד"ר מתן כי "התעשייה שותפה למעבר לרפואת קהילה – מבחינת חדשנות, אבזור וכלים לרפואה מרחוק. בתוכנית '8400' יש שיתופי פעולה של אקדמיה, ממשל ותעשייה והיוזמות הן מדהימות. בדומה למה שראינו בתקופת הקורונה, כששיתופי הפעולה הם חוצי מגזרים – התוצאות טובות".

"הקורונה היתה מבחן מאמץ לחברה הישראלית ולמערכת הבריאות וזו היתה שעתן היפה של קופות החולים", אומר פרופ' בליצר ומוסיף כי "זכינו לתמיכה מקומית ובינלאומית. למרות התחושה שהיתה (לרופאים ולמטופלים) כי לא ניתן לספק רפואה מרחוק – בקורונה וגם היום, רפואה מרחוק ואשפוז בית עלו באופן דרמטי. זו רפואה נוחה יותר, חוסכת במקומות הנכונים ונותנת תוצאות טובות יותר. הפעילות של כללית היום לאשפוז בית מחזיקה בבית אנשים שאחרת היו ממלאים 8 מחלקות פנימיות מדי יום. צריך לתמוך בפעילות כזו".

ד"ר רייכנברג, מחזקת את דבריו ומוסיפה כי "הטיפול הביתי שתפס תאוצה בקורונה יותר מהכפיל את עצמו ב-2021 וימשיך להתפתח בעקבות העובדה כי הבית הוא המקום הטבעי ביותר להחלמה".

ד"ר ברלוביץ', נחרץ יותר בדבריו ואומר כי "אשפוז ביתי הוא לא Nice to have. זה להיות או לחדול. אם לא רוצים להידרדר חייבים להכפיל את מספר מיטות האשפוז והרופאים, אבל אי אפשר להקים בית חולים מהיום למחר. הזמן מההחלטה על הקמת מיטת אשפוז ועד לקבלת החולה הראשון הוא כשש שנים, ולכן הפתרון היחיד הוא אשפוז בית, במיוחד על רקע הזדקנות האוכלוסייה. התקציב קיים רק צריך יכולת לממש".

בהתייחס לתקציב מעירה חה"כ סילמן כי "צריך לשנות את התמרוץ של בתי החולים להעביר אשפוזים אל הקהילה. נכון לעכשיו, אשפוז בית משתלם רק עד גבול מסוים. המדינה מממנת יולדות בסכומים גבוהים אבל על אשפוז זקנים לא מקבלים תוספת תקציב. מבחינה ערכית ומוסרית זה לא נכון, וצריך לפעול לשנות את המצב".

ד"ר אלבוקרק, מסייג את הדברים ואומר כי "אשפוז ביתי הוא פתרון אבל במידה רבה הוא צריך להיות כתוספת ואינו מחליף באמת אשפוז בבית חולים. הוא לא באיכות שמצליחה להחליף מחלקה פנימית".

בהתייחס לגורמי ההצלחה בקורונה מציינת ד"ר רייכנברג כי "במהלך הקורונה נוצרו תהליכי עבודה מדהימים וחלק גדול מההצלחה נבע משיתופי פעולה עם הרשויות, ששומרים על יציבות ולכידות, כשכל גורם תורם את נקודות החוזקה שלו. צוותים מחו"ל שבאו לראות את הפלא הישראלי, התרשמו איך מדינה שמקצה לתחום הבריאות אחוז נמוך יחסית מהתל"ג ועם מספר נמוך של מיטות לאדם, רושמת תוחלת חיים גבוהה ותמותת תינוקות מהנמוכה בעולם. הסיבה היא קהילה חזקה, אמצעים טכנולוגיים וחמלה".

פרננדס, מסכם ואומר כי "הסיבה המרכזית לעבודה המצוינת במהלך הקורונה היא ההון האנושי וסיבה נוספת היא שיתופי פעולה בין ארגוני בריאות, עם בתי חולים, מגזר שלישי ומגזר עסקי. לא בטוח שאנחנו משמרים את היכולות האלו עם היציאה מהקורונה. שיתוף הפעולה תלוי גם ברגולציה, שתפקידה לתמרץ זאת".

בשיתוף פורום Reboot


Football news:

<!DOCTYPE html>
Kane on Tuchel: A wonderful man, full of ideas. Thomas in person says what he thinks
Zarema about Kuziaev's 350,000 euros a year in Le Havre: Translate it into rubles - it's not that little. It is commendable that he left
Aleksandr Mostovoy on Wendel: Two months of walking around in the middle of nowhere and then coming back and dragging the team - that's top level
Sheffield United have bought Euro U21 champion Archer from Aston Villa for £18.5million
Alexander Medvedev on SKA: Without Gazprom, there would be no Zenit titles. There is a winning wave in the city. The next victory in the Gagarin Cup will be in the spring
Smolnikov ended his career at the age of 35. He became the Russian champion three times with Zenit

3:16 At least 16 killed, dozens injured in mass shooting in Maine
2:46 French soccer league suspends player for sharing antisemitic social media post
1:59 Biden and PM discuss freeing hostages held by Hamas, letting foreigners out of Gaza
1:35 ‘Glory to our martyrs’ protected onto building at George Washington University
1:35 ‘Glory to our martyrs’ projected onto building at George Washington University
1:11 Ministry issues ‘protocol for treatment’ of freed captives after press event slammed
0:51 Biden: There’s no going back to pre-war status quo, there must be vision of 2 states
23:23 Cooper Union Jewish students attacked by pro-Palestinian student group
23:23 WATCH: Cooper Union Jewish students attacked by pro-Palestinian student group
22:14 Settlers rampage through Palestinian olive grove, harass activists in West Bank
22:12 Nineteen days since the massacre, Israel has achieved nothing. It’s time to go in
22:10 Israeli and Jewish-owned restaurants in the US are raising money for Hamas victims
22:09 The war with Hamas could threaten Israel’s imports
21:27 6 lightly hurt following rocket barrage from Gaza toward central, southern Israel
21:27 6 lightly hurt in rocket barrage from Gaza toward central, southern Israel
21:15 Irish Wix employee fired for inflammatory posts about Israel-Hamas war
20:51 UN chief doubles down on Hamas remarks, decries ‘misrepresentations’
20:50 Israeli Opera soloists sing ‘Bring Him Home,’ for Gaza captives
20:09 Netanyahu: Following war, everyone will have to answer for failures, ‘including me’
20:09 Netanyahu: After the war, everyone will have to answer for failures, ‘including me’
20:05 Ending weeks of gridlock, Republicans elect Trump ally Mike Johnson as House speaker
19:17 Israel said to delay Gaza invasion to allow US to bolster air defenses in region
19:09 500 Hamas, PIJ terrorists trained for October 7 attack in Iran last month – report
19:04 Danny Vovk, 45: ZAKA diver fended off 20 terrorists before death
18:57 Palestinian arrested in Brussels for talk about planning a suicide bombing
18:50 Noam Slotki, 31, Yishay Slotki, 24: Brothers fought and died together
18:46 Barkat slams Treasury, presents rival emergency aid plan for war-affected businesses
18:41 Sgt. Yarin Peled, 20: Medic who scrawled last request facing death
18:39 Serving up love: Israelis see war as catalyst to matchmake
18:35 Ben Mizrachi, 22: Former IDF medic killed while helping others
17:52 Senate panel okays Biden’s pick for Israel envoy, with final vote likely next week
17:37 NYPD data shows spike in antisemitic attacks during Israel-Hamas war
17:28 Germany seeks to bar antisemites from gaining citizenship amid spike in incidents
17:25 4 עקרונות מפתח לחינוך בעת מלחמה
16:59 Arab Israeli actress freed to house arrest amid alleged Hamas support
15:18 משרד הבריאות: חטופים שישוחררו יטופלו במתחם נפרד בבית החולים
15:18 חטופים שישוחררו יטופלו במתחם נפרד: "לתעד עדויות לפשעי מלחמה"
15:18 מתחם נפרד לטיפול בחטופים הבאים שישוחררו: "לתעד פשעי מלחמה"
15:08 Jordan queen skeptical Israeli children were beheaded by Hamas during onslaught
15:05 Hostage negotiators say pilloried Israeli envoy a nonfactor in talks
14:49 Former Trump lawyer Michael Cohen resumes testimony in business fraud lawsuit
14:48 Rights group reports over 100 assaults by settlers on Palestinians since war’s start
13:36 בגלל מחסור במאבטחים: בתי החולים הונחו לגבש כיתות כוננות
13:05 "הקליעים חוררו את הציורים": האמנית זיוה ילין הצילה את עבודותיה מקיבוץ בארי
12:55 "החזרה לשגרה של הילדים האלה היא המשימה הגדולה שלנו כמבוגרים"
12:24 יהיה בסדר? סמוטריץ', תקשיב לרופאים | טור
10:37 השר עמיחי אליהו: "לסגור את התאגיד, הוא מחליש את הרוח"
8:14 מאמר בכתב עת רפואי: "ישראל תקפה את בית החולים בעזה, הכיבוש אשם"
10:18 בואו נדבר על ביטחון: האם ללמוד בבית ספר או בזום?
8:52 אנשי החינוך, אתם המנהיגים האמיתיים שלנו
11:35 Gaza group threatens renewal of border clashes, blaming ‘desecration’ of Temple Mount
11:21 Daily Briefing Oct. 1: How ‘Jewish space missiles’ will soon protect Germany’s skies
10:25 This artist sees romantic realism at the beach, in a hammock and on the street
10:25 Artist sees romantic realism at the beach, in a hammock and on the street
10:15 Dingy carrying foreign nationals’ ID papers, but no people, washes up in Netanya
9:43 סרטן שד בישראל: פחות נשים מאובחנות, יותר נשים מאובחנות בשלב מוקדם
8:53 אישה אושפזה במצב קשה ברמב"ם עקב שתיית אלכוהול מזויף
8:37 Suicide bomber detonates device in Turkish capital, wounding 2 police officers
8:33 Pro-Russia former premier leads leftist party to victory in Slovakia elections
8:15 After 75 years, IDF identifies remains of soldier killed in War of Independence
7:58 After shots fired, kibbutz residents enter nearby Palestinian village
7:32 גילי ניצלה ממפרצת נדירה, המנתח: "כזה דבר לא ראיתי מעולם"
7:24 Explosion heard in Turkish capital, media report
5:59 Palestinian-Italian student, held by Israel for a month, faces court hearing
5:00 מה הקשר בין אהוד אולמרט לרוברט דה נירו?
4:05 כל מה שרצית לדעת על הנקה: התנוחה, התדירות והקשיים | המדריך המלא
3:56 כוננות שפעת: עלייה באשפוזי ילדים בחצי הכדור הדרומי
3:49 Yom Kippur War a needed ‘slap in the face,’ says vet who helped reverse battle’s tide
2:59 NJ megamall to offer gender-segregated swimming on Sukkot for Orthodox clientele
2:11 Is Poland’s government shooting itself in the foot with its cooling stance on Ukraine?
1:29 Threat of shutdown ends as Congress passes temporary funding plan, sends it to Biden
1:18 Jimmy Carter admirers across generations celebrate former president’s 99th birthday
0:58 IDF reportedly strikes Iranian weapons shipment near Damascus
0:13 Haredi MK: Yom Kippur scuffles prove anti-gov’t protesters waging ‘religious war’
22:34 90% of ethnic Armenians flee Karabakh enclave overrun by Azerbaijan army
22:13 Democrat pulls fire alarm in House building amid vote on bill to prevent shutdown
21:35 Last-gasp House drama moves US away from government shutdown
21:20 Dozens arrested in Iran in demonstration commemorating ‘Bloody Friday’ anniversary
20:45 Five dead, five hurt in Illinois collision that leaked toxic substance
20:32 Eritrean man stabbed to death in Netanya, in latest brawl between migrants
20:29 Female prison guards, officials to be questioned over alleged sex scandal
19:32 New York City begins to dry out after record rainfall, intense flooding
19:31 ‘You won’t divide us’: Protesters against overhaul rally for a 39th weekend
18:59 Azerbaijan says serviceman killed by sniper, Armenia denies incident
18:43 Head of think tank behind overhaul push says it was rushed, poorly prepared
18:24 Arab man shot and killed in north, community’s 11th murder this week
16:08 Man stabbed to death in Jerusalem in apparent criminal incident
16:05 Women of the Senate remember Dianne Feinstein as tireless fighter, true friend
15:46 Chicago Sukkot festival reflects on complex history between city’s Blacks and Jews
14:07 Netanyahus set to vacation again at Golan Heights hotel, despite local opposition
13:54 A New York exhibit explores the etrog’s journey around the Jewish world
13:54 Thick-skinned world traveler: NYC exhibit explores the life and times of the etrog
11:04 Musk wades into German political debate over migrant ‘invasion’
10:17 יותר מ-100 אלף איש ברחו לארמניה: "האזרים ישחטו את כולם"
10:15 Thousands expected at 39th week of anti-overhaul demonstrations
10:15 Tens of thousands expected at 39th week of anti-overhaul demonstrations
9:33 Putin marks anniversary of annexation of Ukrainian regions as drones attack
8:41 Jerusalem Latin Patriarch among 21 new cardinals anointed by Pope
6:42 US on brink on government shutdown, funding chaos
5:37 US pro-Palestinian group lauds Second Intifada that ‘renewed flame of resistance’