Cele mai bune rețete de compot de căpșuni

Compoturile de căpșuni, atît în ​​sezon, cît și în special în timpul iernii reci și cu zăpadă, sînt decorațiuni de masă onorabile, atît în ​​timpul săptămînii, cît și în zilele de sărbătoare. Băutura făcută din fructe de padure proaspete este minunat gustoasă și nu este necesar să vorbim despre avantaje.

În zonele cu vară scurtă sau ploioasă, în care căpșunile abia au timp să se coacă și sînt adesea răsfățate, compoturile fac posibil să nu regretăm timpul petrecut în țară. Îndepărtați cu grijă fructele și îndepărtați toate patchurile rănite, faceți băuturi parfumate fără a adăuga altceva decît zahăr.

Căpșunile sînt la fel de suple în combinație cu alte fructe de pădure, la fel ca și puiul în supe sau mîncăruri principale. Berry ia gusturile unor terțe părți și îmbogățește compoturile cu note de căpșuni. Completează perfect compozițiile de crimson și cires, mere, caise și piersici. Dacă gătiți un compot de fructe foarte concentrat, încercați să combinați căpșunile cu o coajă dulce coaptă. Pentru iarnă, aceste fructe sînt cel mai bine conservate separat în siropuri foarte dulci și amestecate, preparînd deja compotul.

Compot de căpșuni - Principii generale de gătit

• fructe de padure pentru compot pot fi luate atît congelate cît și proaspete. În ambele cazuri, băutura se dovedește întotdeauna gustoasă, parfumată și suficient de îmbogățită cu vitamine.

• Fructele proaspete trebuie spălate cu grijă în apă curgătoare și trebuie îndepărtate toate frunzele. Pentru a nu deteriora prea mult, este mai bine să faceți acest lucru într-un burete, tremurînd încet fructele, astfel încît fiecare să cadă sub un curent de apă. Boabele congelate nu se dezghețesc, ci imediat se scufundă în sirop.


• Există o mulțime de moduri de a face compot de căpșuni. Pentru utilizarea zilnică a unei astfel de băuturi, o puteți găti într-o cratiță pe un foc deschis sau utilizați cel mai ușor mod de gătit - într-un termos. În sezon, compotul de căpșuni este sigilat în borcane de sticlă pentru iarnă, rostogolit ermetic capacurile metalice cu o cheie de etanșare. • Pentru a îmbogăți gustul, aroma și culoarea băuturii, este adesea pregătită cu adaos de diverse fructe și fructe de pădure. Împreună cu căpșunile, puteți pune mere, coacăze, cireșe, cireșe etc.

• Pentru a obține o aromă mai intensă, adăugați frunze de menta, vanilină sau turnați suc de portocale în compot de căpșuni.

• Zahărul se pune în funcție de rețetă sau de gust. Acidează băutura cu lămîie sau cu sucul.

Compot de căpșuni: Rețetă pentru fructe proaspete

Ingrediente:

• o jumătate de kilogram de căpșuni proaspete;

• 600 ml apă purificată;

• 180 gr. zahăr nisip.

Pregătire:

1. Alegeți boabele, clătiți cu un curent slab de apă rece și scoateți tulpina. Pentru a nu frămînta fructele prea coapte, clătiți căpșunile, puneți-le într-o sîrmă, tremurînd periodic ușor.

2. Puneți căpșunile curățate într-o cratiță și adăugați jumătate din zahăr. Se amestecă bine și se lasă sucul să curgă, în care zahărul să se disperseze complet.

3. Turnați restul zahărului în apă rece și fierbeți-l la foc maxim. Puneți căpșunile cu zahăr în cremă și fierbeți din nou rapid.

4. Cînd compotul începe să fiarbă, reduceți căldura la mediu și fierbeți timp de 2 minute.

Compot de căpșuni: Rețetă de căpșuni Mojito

Ingrediente:

• două pahare complete de căpșuni;

• două felii de lămîie mică;

• zahăr - 1 ceașcă;

• o mică cremă de menta (balsam de lamaie).

Pregătire:

1. După trecerea căpșunilor bine spălate fără frunze, puneți-le într-o cratiță mare cu un fund larg.

2. Adăugați frunze de menta care au fost spălate și ușor uscate cu un prosop, iar lamaie împărțită cu felii.

3. Se pune tigaia la cea mai mică căldură și se agită timp de 3 minute. Opriți căldura și lăsați-o să stea un sfert de oră. În acest fel, se presară căpșunile cu menta și lamaie de trei ori. 4. Se fierbe separat trei litri de apă potabilă filtrată. După fierbere, adăugați un pahar de zahăr și fierbeți timp de două minute cu fierbere intensă.

5. Se toarnă apoi siropul în tigaie cu căpșuni și se aduce boia la compot. Reduceți căldura la mediu și gătiți încă 3 minute.

Compot de căpșuni: Rețetă cu mere și suc de portocale

Ingrediente:

• trei mere mari parfumate;

• 500 ml suc de portocale clarificat;

• trei linguri de zahăr;

• aproximativ 200 gr. coapsele coapte (proaspete sau congelate).

Pregătire:

1. Din mere se coajă și se taie în felii mici.

2. Puneți felii de mere într-o cratiță, acoperiți cu suc de citrice și turnați zahărul granulat. Ușor se încălzește la căldură moderată timp de 3-4 minute.

3. Taieti capsunile spalate in doua. Se toarnă în sirop la mere și fierbe după fierbere nu mai mult de trei minute.

Cel mai simplu compot de căpșuni: rețeta din boabe congelate

Ingrediente:

• fructe de capsune congelate - 600 gr;

• trei litri de apă;

• cinci tabele. linguri de zahăr alb.

Metoda de preparare:

1. Turnați trei litri de apă rece, preferabil filtrată, într-o tigaie mare (4 l) smalțită. Se toarnă zahărul granulat și se pune recipientul la căldură intensă.

2. De îndată ce zahărul este complet dizolvat și siropul se fierbe, înmuiați căpșunile congelate. Bomboanele nu trebuie să se dezghețe.

3. Imediat ce compotul se fierbe, se amestecă bine și se continuă gătitul cu fierbere intensă timp de cinci minute. Scoateți din încălzire și compotează bine studite.

Compot de căpșuni: Rețetă de băuturi de vanilie

Ingrediente:

• o pungă mică de vanilie;

• o jumătate de lămîie mare;

• un kilogram de căpșuni coapte. Pregătire:

1. Într-un șuvoi sub un curent de apă ușor caldă, clătiți bine căpșunile, scoateți tulpinile și sortați fructele de mărime. Lăsați marea în întregime, iar boabele mijlocii și mari - tăiate în bucăți.

2. Strîngeți sucul dintr-o jumătate de lămîie și amestecați-l cu apă (2 litri). Adăugați pulbere de vanilie și fierbeți la foc mic timp de aproximativ trei minute.

3. Apoi scoateți tigaia de la căldură și turnați cu sirop de vanilie fierbinte peste căpșuni. Acoperiți cu un capac, puneți o cîrpă groasă sau un prosop și lăsați compotul de căpșuni să stea cel puțin o jumătate de oră.

Compot de căpșuni: Rețetă de căpșuni de căpșuni

Ingrediente:

• cireșă dulce roșie - 400 gr;

• Un kilogram de căpșuni proaspete proaspete;

• 200 gr. zahăr rafinat, alb.

Pregătire:

1. fructe de padure întregi sînt bine spălate și curățate de daune și tulpina de căpșuni, se toarnă zahăr.

2. Aproximativ un sfert de oră mai tîrziu, cînd boabele produc suc, în care zahărul granulat merge bine, se adaugă cireșă spălată fără coadă. Se toarnă 200 ml de apă și se pune la fierbere un foc mic.

3. Odată ce compotul se fierbe, se fierbe pînă la 5 minute fără a se reduce căldura și se scoate din sobă.

Compotul de căpșuni parfumat: rețeta de coacăze negre

Ingrediente:

• coacăz negru - 200 gr;

• 250 de grame de căpșuni proaspete;

• șase linguri de zahăr granulat.

Pregătire:

1. Alegeți coacăzul negru din gunoiul excesiv. Separați boabele de pe crengi și împingeți-le din "nas".

2. Umpleți boabele de coacăze cu două și jumătate de litru de apă filtrată și fierbeți la foc mic timp de 5-6 minute.

3. Apoi, puneți coaja bine într-o oală de tolkushka și țineți compotul sub capac timp de 15 minute. 4. Se filtrează printr-o sită, se adaugă căpșunile spălate (fără tulpini) și se pune focul din nou.

5. După fierbere, fierbeți încă 4-5 minute și opriți căldura.

Compotul de căpșuni gros: rețetă cu cireș

Ingrediente:

• cireș copt - 300 grame;

• 250 gr. căpșuni;

• o jumătate de kilogram de zahăr granulat.

Pregătire:

1. La cireșe, rupeți cozile, îndepărtați frunzele de căpșuni și spălați fructele în mod separat într-un șuviu.

2. Scoateți oasele din cireșe și puneți boabele într-o tigaie de 4 litri smalțată.

3. Se adaugă căpșuni, se adaugă zahăr granulat, se toarnă în apă, fără a se umple pînă la margine, timp de trei centimetri și se pune tigaia pe căldură maximă.

4. După fierbere, reduceți căldura și continuați să gătiți timp de cinci minute.

5. Apoi comprimați compotul fierbinte printr-o sită sau cojoc și distrugeți fructele cu un procesor de bucătărie (blender).

6. Puneți piureul de fructe înapoi în compot și fierbeți-l repede. Scoateți din căldură și lăsați băutura să se răcească.

Compot instant de căpșuni: rețetă de gătit într-un termos

Ingrediente:

• jumătate de cană de căpșuni;

• zahăr - 4 lingurițe. lingură.

Pregătire:

1. Luați un termos de 3 litri pentru produsele fierbinți și clătiți bine cu apă caldă (fără apă clocotită).

2. Apoi puneți în recipient un pic mai mult de jumătate de pahar de căpșuni atent spălate, adăugați zahăr și umpleți cu apă clocotită pînă la jumătate din volum.

3. Închideți termosul și scuturați ușor ușor de cîteva ori sau întoarceți-l astfel încît zahărul să fie bine dizolvat.

4. Apoi deschideți din nou, adăugați mai multă apă clocotită și închideți bine.

5. După mai mult de 10-15 minute, compotul de căpșuni este gata. Se toarnă din termos și se răcește bine.

Compot de căpșuni din menta: recipe pentru iarnă

Ingrediente:

• două kilograme de căpșuni proaspete proaspete;

• zahăr alb granulat - trei pahare;

• șase frunze de menta.

Pregătire:

1. În primul rînd, trebuie să pregătiți borcane și capace în avans. Clătiți bine recipientele de sticlă sub un robinet de sifon sau săpun de rufe. Ei bine, ștergeți din toate părțile cu un prosop de lenjerie și puneți-l pe o foaie de copt într-un cuptor rece. Apoi încălziți aerul în cuptor la 100 de grade și calcinați borcanele timp de 5 minute. Opriți căldura și, fără a deschide ușa, răciți bine borcanele.

2. Acoperiți capacul cu apă clocotită și fierbeți timp de încă zece minute. Scurgeți apa și puneți-le pe prosopul curat cu interiorul în sus.

3. Buteliile complet răcite se umple cu jumătate de fructe uscate spălate și uscate.

4. Se fierbe apa într-un recipient mare. Se toarnă borcanele preparate cu fructe de padure cu apă clocotită și se acoperă cu capace uscate.

5. După o jumătate de oră, turnați lichidul din recipiente înapoi în tigaie. Încercați să păstrați toate boabele și menta în bănci.

6. Adăugați zahăr și, amestecînd constant, fierbeți peste siropul de căldură mediu pentru a obține dispariția completă a cristalelor de zahăr.

7. Turnați siropul de fierbere în boabe și închideți capacul cu cheia de etanșare.

8. Întoarceți recipientele cu compot pe gît și înfășurați bine cu o pătură caldă.

9. După răcirea completă, scoateți compotul de căpșuni din menta într-un loc închis pentru depozitare.

Compot de căpșuni - trucuri și sfaturi

• Asigurați-vă că ați ales fructele. Rumegerea rupte nu va strica doar gustul. Compotul acestor fructe de pădure, păstrate pentru iarnă, "va exploda".

• Îndepărtați ușor tulpinile și oasele din cireșe. Încercați să colectați sucul care este emis în același timp și adăugați la compot în timpul gătitului. • De la cireșele cu compot de gălbenușuri cu căpșuni nu se vor dovedi atît de bogate și parfumate ca și fără ele.

• Dacă beți o băutură pentru uz zilnic, lăsați-o la cîteva ore după oprirea acesteia. În acest timp, boabele le vor da băuturii toate aromele și sucurile.

• Compotează la masa festivă trebuie să fie tensionată. "Forjat" în timp ce gătiți fructele de padure strică aspectul său.

• Coacăzul negru adăugat poate fi ușor frămîntat. Căpșunul de căpșuni va fi mai întunecat și mai aromat. Asigurați-vă că ați filtrat-o înainte de servire.

• Dacă puneți vasul cu compot într-un bazin sau în baie cu apă rece, acesta se va răci mult mai repede.

• Nu digera compotul, altfel vitaminele vor fi distruse. Este suficient să fierbeți fructele din sirop pentru mai mult de cinci minute.

• Pentru depozitarea pe termen lung, atunci cînd vă pregătiți pentru iarnă, turnați băutura numai în borcane curate, preferabil sterile.

• Se fierbe capace metalice pentru îmbinare și se usucă cu apă.

• Nu ignora ambalajul cutiilor laminate pentru iarnă. Acest lucru îi împiedică să se baloneze în timpul depozitării.


Football news:

<!DOCTYPE html>
Kane on Tuchel: A wonderful man, full of ideas. Thomas in person says what he thinks
Zarema about Kuziaev's 350,000 euros a year in Le Havre: Translate it into rubles - it's not that little. It is commendable that he left
Aleksandr Mostovoy on Wendel: Two months of walking around in the middle of nowhere and then coming back and dragging the team - that's top level
Sheffield United have bought Euro U21 champion Archer from Aston Villa for £18.5million
Alexander Medvedev on SKA: Without Gazprom, there would be no Zenit titles. There is a winning wave in the city. The next victory in the Gagarin Cup will be in the spring
Smolnikov ended his career at the age of 35. He became the Russian champion three times with Zenit

3:00 Apple anunță o nouă prezentare
2:30 Lămîia și bicarbonatul de sodiu – un amestec terapeutic puternic!
2:00 10 fapte despre avioane care vă vor surprinde
1:00 În Marea Britanie a fost concepută o brînză fără lactate, din mazăre
0:30 Dacă vrei să conduci țara, atunci arată mai întîi cum conduci cu familia
0:00 Descoperire nouă: O substanță din care e alcătuit nucleul Pămîntului iese la suprafață
23:30 A fost dezvăluit pericolul cărnii de pui din supermarketuri
23:00 Comportamentul balenelor ucigașe din oceanul Pacific s-a schimbat
22:30 A fost descoperit pericolul gătitului la lemne și cărbuni
21:30 Sub gheaţa Antarcticii a fost descoperit un peisaj de dealuri şi văi înverzite
21:00 Gripa aviară, detectată pentru prima dată în largul coastelor Antarcticii
20:32 Viaţa pe Pămînt este 'sub asediu'
20:00 Hamas a folosit linii de telefonie clasică în tunelurile de sub Gaza
19:30 Actorul Jeremy Renner a relatat cum l-a schimbat accidentul în care a fost la un pas de moarte
19:23 Un nou Punct modern de Asistență Medicală Urgentă, cu o investiţie de 3,9 milioane de lei, deschis la Ocniţa
19:17 (video) Premieră chirurgicală în Moldova. O tânără diagnosticată cu chist pancreatic, salvată de medicii de la SCR „Timofei Moșneaga”: „Mă simt ca un copil”
19:07 Soldații ruși au lansat un atac în apropierea centralei nucleare din Hmelnâțkâi. Cele mai importante evenimente din a 609-a zi de război
19:00 Fiul lui Netanyahu, criticat de soldații israelieni pentru că a rămas în SUA
18:58 LIVE TEXT/ Un adolescent de 13 ani a murit în urma bombardamentelor rusești. Război în Ucraina, ziua 608
18:54 (video) Dorin Recean s-a întâlnit la Bruxelles cu Josep Borrell și comisarul european pentru vecinătate și extindere: „Viitorul Moldovei este în UE”
18:41 ( VIDEO)„Plouă cu bani”. Un influencer a aruncat un milion de dolari dintr-un elicopter, deasupra unui câmp din Cehia
18:34 Prognoză: Economia Germaniei o va depăși pe cea a Japoniei
18:29 (video) Stoianoglo, la doi ani de la „scoaterea din PG” cu mascați: Am înțeles deodată că această guvernare vrea să ia instituția, chiar și cu metode abuzive
18:28 După trei săptămâni de haos, republicanii au reușit să-și aleagă un președinte la Camera Reprezentanților
18:15 Armenia este pregătită să continue negocierile cu Azerbaidjanul privind acordul de pace
18:13 Citiți joi în ZdG: Ion Chicu: escortese mediatice sunteți, nu reporteri. Interviu cu Artur Proidacov, profesor de limbă și literatură ucraineană și deținător al Premiului Global în Pedagogie 2023
18:00 Anunț privind lansarea unui concurs de proiecte investiţionale
18:00 Robert Fico a fost numit premier al Slovaciei pentru a patra oară: „Libertatea vine din est”
17:57 Rusia anunță testarea cu succes a capacității sale nucleare prin simulrea unui atac masiv de represalii
17:52 Record de temperatură în Moldova
17:49 Stoianoglo a spus ce legături are cu Platon
17:37 Un post de televiziune, avertizat public pentru „lipsă de rigoare și acuratețe în redactarea și prezentarea știrilor”, după mai multe petiții înaintate de Ion Ceban
17:36 Moldova a înregistrat cele mai călduroase zile din ultimii 136 de ani
17:30 Un uragan catastrofal va lovi Mexicul
17:19 Replici între Irsael și ONU, după ce secretarul general al Națiunilor Unite a declarat că „atacurile Hamas nu au avut loc în vid”. Israelul cere demisia acestuia
17:15 Stoianoglo este sigur că va fi restabilit în funcție
17:15 Egiptul își "arată mușchii" la granița cu Israelul, demonstrîndu-și puterea militară 
17:06 WSJ: Israelul a acceptat să-şi amâne operaţiunile terestre în Fâşia Gaza
17:00 Meci amical între deținuți și veteranii FMF
16:59 Fetița de patru ani, rănită în carnagiul de la Bahmut, a ieșit din comă: Ce spun medicii
16:59 Nativii acestor zodii se vor întoarce la foștii iubiți pana la finalul lunii octombrie 2023. De ce ajung să facă un asemenea gest
16:58 Terapie nou descoperită: Cum ar putea fi tratată demența în viitorul apropiat FĂRĂ medicamente
16:50 Curtea de Apel București a decis începerea judecării lui Ion Iliescu în dosarul Revoluției române din 1989
16:48 Schema prin care o singură familie din SUA a încasat 14.000 de bilete câștigătoare la loterie
16:47 Stoianoglo: ”Toată lumea înțelege că împotriva procurorului general au fost făcute ilegalități”
16:39 Noul ajutor oferit de Comisia Europeană pentru Moldova: 72,5 milioane de euro până la sfârșitul lunii octombrie
16:30 Activitățile economice continuă să scadă în zona euro
16:30 Kadîrov a ajuns să fie CONTESTAT de propagandiștii „Z”, după ce a luat o decizie controversată. Aceștia au cerut intervenția Kremlinului
16:22 Stoianoglo: Eu am dorit să construiesc o procuratură corectă
16:21 LIVE TEXT/ Armata rusă a bombardat Hersonul. Între timp, circa 800 de copii sunt evacuați în mod obligatoriu din regiune. Război în Ucraina, ziua 608
16:17 Aproape 7 670 000 de buletine de vor fi tipărite pentru alegerile din 5 noiembrie: Care este valoarea tirajului
16:15 Cum mențin contacte Rusia și Ucraina
16:11 Robert Fico, simpatizant al Kremlinului, a fost numit pentru a patra oară premier al Slovaciei
16:06 Echipa #diez îți sugerează cinci evenimente pentru a spori productivitatea săptămânii. Unde poți merge joi, 26 octombrie
16:03 Trucul banal prin care cartofii vor rămâne proaspeți toată iarna, fără să încolțească. Unde trebuie să-i păstrezi
16:00 În satul Hîjdieni din raionul Glodeni, a fost montată o stație de tratare a apei
15:59 Dorin Recean a RAPORTAT la Bruxelles despre progresele înregistrate în implementarea celor NOUĂ recomandări ale Comisiei Europene: „Viitorul R. Moldova este în Uniunea Europeană”
15:58 Avertisment al oamenilor de știință: viața pe Pământ este „sub asediu”
15:53 Ciucă, la summitul Platformei „Crimeea”: Viitorul R. Moldova, Ucrainei și Georgiei în structurile europene, unica soluție pentru libertate și democrație
15:45 Turcia este pregătită să fie garant pentru Palestina în cadrul acordului cu Israelul
15:40 Ancora unei nave chineze a tăiat gazoductul din Marea Baltică, susține Finlanda
15:38 Premierul Dorin Recean, s-a întâlnit, la Bruxelles, cu Josep Borrell şi cu Olivér Várhelyi. Discuţiile purtate
15:30 Mai multe terenuri cu diverse destinații vor fi expuse la o licitație în capitală
15:29 CAPCANE // Escrocii folosesc AI pentru a imita vocile celor dragi. Evitați aceste numere
15:17 Delegaţie a Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor, la Chişinău. Principalele puncte de discuţie cu Maia Sandu
15:15 Moldova ar putea avea un nou cod funciar
15:11 (foto) Cum s-a desfășurat prima ediție a „Moldova Women Forum 2023”
15:03 Cine este vinovat de condamnarea R. Moldova la CtEDO în privința suspendării lui Stoianoglo?
15:01 Deconectări programate de lumină, pentru 26 octombrie
15:01 O nouă companie avia a anunțat că va opera zboruri din și spre Tel Aviv
15:01 O nouă companie aeriană a anunțat că va opera zboruri din și spre Tel Aviv
15:01 Va primi oare Moldova dividende din Planul de reconstrucție a Ucrainei, și ce are cu asta Aeroportul internațional Chișinău?
15:00 Sondaj Noi.md: Ion Ceban favorit al cursei electorale din Chișinău
14:59 Duma de Stat a Rusiei aprobă o lege care restricţionează accesul mass-mediei la alegerile prezidenţiale
14:56 Președintele României, Klaus Iohannis, va susține deschiderea negocierilor de aderare a Ucrainei și R. Moldova, la reuniunea Consiliului European şi la Summitul Euro în format extins
14:54 Accesul mass-media la alegerile prezidenţiale din Rusia, restricționat prin lege
14:50 Ştiai? De ce există oglinzi în lifturi
14:38 R. Moldova are un birou la Haga: Biroul procurorului de LEGĂTURĂ la Eurojust, deschis în prezența procurorului general interimar Ion Munteanu
14:32 Un bărbat, reținut de ofiţerii CNA într-un dosar de trafic de influență. A primit mită de 1800 de euro
14:30 Inesa Zagoret, tânără care a realizat un stagiu de practică în Parlamentul German: „A fi martor în direct la dezbaterile Bundestagului a fost mai presus de ceea ce vezi online”
14:30 La Haga a fost deschis biroul Procurorului de legatura al Republicii Moldova la Eurojust
14:30 Carp, care a depus plângerea ce l-a suspendat, apoi demis pe Stoianoglo, după condamnarea la CtEDO: E pe procedură, nu că nu ar fi făcut ceea ce i s-a invocat
14:27 Cetățean străin reținut de CNA. Ce acuzații i se aduc
14:25 Justiția română dă undă verde judecării fostului președinte, Ion Iliescu, în „Dosarul Revoluției”: Cine mai este vizat
14:25 R. Moldova primește 50 de milioane de euro sub formă de împrumut din asistența macrofinanciară oferită de UE. Granturi în valoare de 22,5 milioane de euro ar urma să fie deblocate până la finalul lunii
14:21 A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie. În total vor fi tipărite circa 7 670 000 de buletine de vot
14:20 Modificări în Legea privind activitatea sanitară veterinară
14:09 Un cetățean străin, care pretindea că are „influență” asupra factorilor de decizie de la SIS și Inspectoratul General de Migrație, percepea mii de euro pentru legalizarea aflării pe teritoriul R. Moldova a cetățenilor altor state
13:28 Tinerii interesați de democrație în era digitală sunt invitați la o conferință. Află cum poți combate dezinformarea cu ajutorul tehnologiilor
13:20 Șase posturi de televiziune, sancționate cu 72 000 de lei pentru reflectarea campaniei electorale, deși au spus anterior că nu o vor face
7:02 25 octombrie, Ziua Armatei Române. Ziua eliberării totale a teritoriului național de sub ocupația ungaro-germană
13:24 Alexandru Tănase, despre concursul organizat pentru șefia Procuraturii Generale: „Instituția concursului a fost compromisă lamentabil și nimeni nu are prea multe așteptări”
13:21 Eșec de proporții pentru guvernarea PAS și Maia Sandu. R. Moldova pierde la CEDO în cazul Stoianoglo. Statul va plăti despăgubiri de milioane
11:24 (video) Stare de alertă în Turcia: Atac terorist la Ankara, lângă sediul Parlamentului. Un atacator s-a detonat, doi polițiști răniți
11:23 Fiind parte a UE, R. Moldova va fi dominată de deciziile altor state? Explicația expertului în politici și reforme europene
11:21 Moldova va exporta în China semințe de struguri
11:00 Cu ce se ocupă colectivul Filarmonicii Naționale în așteptarea construcției noii sale clădiri
10:42 Și-a ticsit bagajul cu țigări și intenționa să le transporte ilegal în Marea Britanie
10:38 LIVE TEXT/ Biden: nu putem în niciun caz să permitem ca sprijinul american pentru Ucraina să fie întrerupt. 585 de zile de război în Ucraina
10:21 Tinerii absenți pe listele electorale. „Problema nu e în vîrsta tinerilor, dar în lipsa de mentori”