Netherlands

9 miljoen klanten EasyJet slachtoffer van hackaanval

Door een hackaanval zijn de e-mailadressen en reisgegevens van 9 miljoen klanten van easyJet toegankelijk geweest. Dat meldt het bedrijf in een persverklaring. Wie achter de aanval zit, wat er met de gegevens is gebeurd en wanneer de aanval heeft plaatsgevonden, is nog onduidelijk.

De negen miljoen passagiers om wie het gaat worden in "de komende dagen" van het incident op de hoogte gesteld. Dit gebeurt uiterlijk op 26 mei. Van klanten bij wie dit niet gebeurt, zijn geen gegevens benaderd, aldus het concern.

Bij een klein deel van de slachtoffers, 2208 klanten, zijn ook creditcardgegevens bekeken. Deze klanten zijn hier al van op de hoogte gebracht, meldt EasyJet.

Of gegevens van Nederlandse klanten toegankelijk waren, is onbekend. De NOS heeft EasyJet hiernaar gevraagd.

'Geen bewijs voor misbruik'

Het bedrijf zegt verder dat er geen bewijs is dat persoonlijke informatie is misbruikt. Op advies van de Britse privacywaakhond geeft Easyjet klanten advies hoe ze de kans op phishing kunnen beperken.

De luchtvaartmaatschappij is naar eigen zeggen het slachtoffer geworden van een aanval die afkomstig is van een "zeer geavanceerde bron". Het bedrijf heeft forensische experts ingeschakeld om onderzoek te doen.

Daarnaast zijn het Britse Nationaal Cyber Security Centrum en de Britse privacywaakhond, de Information Commissioner's Office, van het incident op de hoogte gebracht.

Football news:

De dronkaard op het feest ter ere van de overgang naar Barca huilde van geluk op de schouder van zijn vader
Christophe Dugarry: Messi had Griezmann echt meer pasjes kunnen geven. Antoine verloor het vertrouwen
Sane slaagde voor een medische opleiding voor Bayern en ging naar de directie van de club
Neuer-in goal, Hakimi en Davies branden de flanken uit, voor Sancho, Muller en Lewandowski. Collected Dreamtime Bundesliga-19/20
Casillas staat bijna niet op de video ter ere van de Spaanse overwinning op Euro 2012. Misschien is dit te wijten aan zijn promotie tot de functie van President van de FFI
Setien ' s toekomst in Barca wordt bedreigd. De spelers steunen het niet
Ronaldo en Messi ontspannen nooit. Hoe meer je wint, hoe meer je wilt doorgaan