Netherlands

Aantal faillissementen in Nederland bijzonder laag

Aantal faillissementen in Nederland bijzonder laag

Afbeelding: ROBIN UTRECHT

Het aantal uitgesproken faillissementen in Nederland ligt momenteel op een bijzonder laag niveau.

Vermoedelijk zorgt de huidige coronasteun om bedrijven door de crisis te helpen ervoor dat niet levensvatbare ondernemingen overeind worden gehouden. Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in zijn novemberraming.

In de verwachtingen voor volgend jaar houdt het CPB er rekening mee dat het aantal faillissementen volgend jaar zal toenemen naarmate de overheidssteun wordt afgebouwd. De belangrijke adviseur van het kabinet noemt het verstandig om de steun steeds verder terug te schroeven, zoals eerder is afgesproken. De gevolgen van de steunafbouw zijn nog ongewis, evenals de precieze invloed ervan op de economische groei.

Laagste

Verschillende experts waarschuwden eerder al dat het aantal faillissementen in Nederland in de loop van volgend jaar sterk toeneemt. In oktober lag het aantal faillissementen nog op het laagste niveau in 21 jaar.

Een andere kwestie die het economische herstel in de weg kan zitten is de afhandeling van de Brexit. In de ramingen van het CPB wordt al wel uitgegaan van een chaotisch vertrek van de Britten uit de EU, met de negatieve gevolgen van dien. Verder spelen nog altijd de handelsspanningen tussen de VS en China, en de stroeve onderhandelingen over een Europees steunpakket waarbij Polen en Hongarije momenteel dwarsliggen.

Verkiezingen

Het CPB publiceerde zijn ramingen een maand vroeger dan normaal. Dit omdat het Planbureau zijn capaciteit nodig heeft voor de doorrekening van verkiezingsprogramma’s van politieke partijen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, komend voorjaar.

Football news:

Man City speelt de laatste tijd goed. We zijn goed in alle lijnen
Real Madrid spelers waren verrast door Zidane ' s zachte toespraak tijdens de eerste trainingssessie na de degradatie van de Cup
Leicester heeft zich aangesloten bij de strijd voor Eriksen
Real Madrid kan Gallardo van River Plate uitnodigen in plaats van Zidane (ESPN Argentina). Zinedine Zidane kan stoppen met werken als hoofdcoach van Real Madrid. Volgens ESPN Argentina kan hij worden vervangen door Marcelo Gallardo, die nu de Rivierplaatleidt. Er wordt op gewezen dat de Argentijnse president van Real Madrid, Florentino Perez, graag in het team wil komen. Gallardo won twee keer de Copa Libertadores, de Copa Argentina drie keer en won andere trofeeën. Twee keer werd hij erkend als de beste coach in Zuid-Amerika
Mandzukic op Milan ' s overwinning in Serie A was een grote prestatie. We moeten dit op het veld bereiken, niet in woorden
Zidane blijft tot het einde van het seizoen in Real Madrid. De club zal wachten tot juni om van koers te veranderen (Marca)
Er zullen 6 Premier League clubs zijn in de Super League. Iedereen zal tot 350 miljoen euro ontvangen bij de toetreding (The Times)