Netherlands
An article was changed on the original website An article was changed on the original website

Aanvoerder Van Dijk ziet geen reden tot paniek na wisselvallig optreden Oranje

"Er is geen reden tot paniek", verzekerde de centrale verdediger na afloop in Turijn. "We hebben vooral een goede tweede helft gespeeld en de wedstrijd goed afgesloten met een verdiende gelijkmaker."

De speler van Liverpool erkende dat het met name voor rust niet best was. "We kwamen een paar keer goed weg. Dat kwam doordat we veel ruimte op het middenveld weggaven. We hadden beter iets meer kunnen inzakken. Maar goed, daar hebben we tijdens de rust goed over gesproken."

Van Dijk sprak dan ook van een 'leerproces'. "We willen natuurlijk winnen en het is duidelijk dat we allemaal willen dat we beter beginnen. Het liep niet als gepland."

Aké

Na rust kwam Oranje beter onder de Italiaanse druk uit en creëerde de ploeg van bondscoach Ronald Koeman een aantal kansen. Toch kwam Italië via Simone Zaza op 1-0, maar na een rode kaart voor Domenico Criscito kwam Oranje in de slotfase via Nathan Aké op 1-1.

"We speelden bij vlagen goed in de tweede helft", zag Van Dijk. "Na de gelijkmaker hadden we ook nog zeker kunnen winnen. Helaas hebben we de overwinning niet over de streep kunnen trekken."

De captain vond dan ook dat de tweede helft voldoende aanknopingspunten geeft. "We spelen gelijk tegen een goed Italië, daar moeten we eerlijk in zijn. Op ons spel van de tweede helft moeten we verder bouwen."

Oranje komt pas na het WK weer in actie. De eerstvolgende interland is op 6 september tegen Peru. Dan wordt ook afscheid genomen van Wesley Sneijder, die dan zijn laatste interland speelt.

Football news:

Icardi bij het verlaten van Inter: PSG-een stap voorwaarts. Ik wil trofeeën winnen
Giress over de Best-2019 award: Mane had Messi voor moeten zijn
Lovestory Totti en Ilari Blasi: hij wijdde haar doelen in de Derby, ze ontmoedigde hem om naar Real Madrid te verhuizen (en had ruzie met Spalletti)
Eric Djemba-Djemba: Pogba en Brunu zouden bij Scholes en Keane in de reserves hebben gezeten
Klopp op het kampioenschap: ik zou mezelf nooit vergelijken met Dalgliesh en Shankly
Dimitar Berbatov: vroeger ging het over het kampioenschap van Manchester United, nu gaat het over de top 4
Zidane wil Mane zien in Real Madrid, maar de club kan zich deze transfer niet veroorloven