Het openbaar Ministerie heeft acht jaar celstraf en vijf jaar rijontzegging geëist tegen een 26-jarige man die ervan verdacht wordt op 9 december 2017 een dodelijk ongeval te hebben veroorzaakt op de Kardinaal de Jongweg in Utrecht.

Door de botsing belandde een auto met een 21-jarige vrouw in het water. Elf dagen later, op 20 december kwam zij te overlijden.

De man reed volgens verklaringen onder invloed. Ook reed hij te hard: 98 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Hij week niet uit en minderde geen vaart.

Na de botsing kwam de auto van de verdachte, waarin hij met twee vrienden zat, tegen een boom tot stilstand. De verdachte hielp de inzittenden uit de auto, riep tegen omstanders om niet de politie te bellen en verliet de plaats van het ongeluk te voet.

Omdat hij niet heeft omgekeken naar het slachtoffer en nagelaten heeft om de hulpdiensten te bellen, is hem doodslag ten laste gelegd. Hij vertelde evenmin dat er een auto in het water lag.

De verdachte heeft ook niet mee willen werken aan een persoonlijkheidsonderzoek. Wel zijn oude rapportages bekend van de verdachte die volgens het Openbaar Ministerie een zorgelijke beeld laten zien. De man heeft ook een strafblad.

De rechter doet over twee weken uitspraak.