Netherlands

Agenten beuken verkeerde deur in voor reanimatie, oudere vrouw schrikt zich het leplazarus

Gerelateerd

Een groep jongeren heeft zich woensdagavond tegen de politie gekeerd in...

Bij een arrestatie in Almere is zondagavond laat een agent aangevallen door...

Dat ook de politie soms best een beetje hulp kan gebruiken werd dinsdag maar...

Agenten in het Brabantse Oirschot snelden donderdagnacht naar een woning waarin iemand gereanimeerd moest worden. De melding betrof echter het verkeerde huisnummer, waardoor de agenten een oudere vrouw de schrik van haar leven bezorgden.

De agenten hadden behoorlijke haast, want ze waren op weg om iemands leven te redden. “Toen we aankwamen, samen met burgerhulpverleners, en naar het betreffende huisnummer gingen, kregen we geen gehoor”, leggen ze uit in een Facebookbericht.

Rot geschrokken

Omdat er achter de deur mogelijk iemand lag die acuut hulp nodig had, besloten de agenten zichzelf toegang te verschaffen tot de woning. “We pakten de ram en ramden de voordeur open.”

Wat wat bleek? De agenten hadden de verkeerde deur te pakken. De vrouw op leeftijd die in het huis woont, was logischerwijs behoorlijk geschrokken. Maar de agenten moesten gelijk weer door, want ergens had iemand anders een reanimatie nodig.

Lees ook: Politieagent deelt heftige ervaring: kind overlijdt ondanks reanimatie na auto-ongeluk

Agenten keerden toch nog terug

Die persoon troffen ze uiteindelijk aan, maar die was gelukkig bij kennis. De agenten besloten daarna toch nog maar even terug te gaan naar de oudere vrouw, die nu zonder voordeur zat.

“Wij hebben bij haar een kopje koffie gedronken, een praatje gemaakt en ervoor gezorgd dat haar deur weer netjes gemaakt wordt”, aldus de agenten.

Foto ter illustratie: Pixabay

Football news:

Real begon met Alaves: stomme hand Nacho en wild pass Courtois-opnieuw verslaan
20 patronen van tijden van de Tweede Wereldoorlog gevonden op basis van de Roma
Zidane Ob 1:2 met Alaves: de start van de wedstrijd is de slechtste voor Real Madrid in het seizoen. We hebben geen stabiliteit over de 7 overwinningen van de club in 14 wedstrijden van het seizoen in alle competities.Ik heb hier geen verklaring voor. Vandaag wisselden we goede periodes af met slechte. Wanneer de tegenstander scoort in de derde minuut, wordt alles erg moeilijk. Dit is onze huidige realiteit
Een duidelijke straf! Oh, mijn God. Ramos en Carvajal op de val van Hazard in de wedstrijd met Alaves
Marcelo werd aan het haar getrokken, het was nodig om een 11-meter schot te plaatsen. Er was geen straf op Hazard
Favre Pro 1:2 met Keulen: ze zaten in de verdediging en Borussia had te veel haast. Er waren weinig kansen dat de coach van Borussia Dortmund Lucien Favre de wedstrijd tegen Keulen goed organiseerde. Ze deden de verdediging en deden het goed. We waren een beetje ongeduldig en soms te snel om te handelen
Real Madrid gaf toe na een fout van Courtois op een pas. Forward Alaves scoorde in een leeg net (Real Madrid keeper Thibaut Courtois maakte een productieve fout in de La Liga wedstrijd met Alaves) de Belg probeerde onder druk van forward Lucas Perez zijn partners in het midden van het veld een pas te geven. De bal werd onderschept door Alaves striker Joselu, die in een leeg net scoorde