Netherlands

Arrivederci, COVID-schoonmoederknuffelaar Grapperhaus! Van verkiesbare CDA-plek weggeschopt

Hoe de verkiezingsuitslag in maart 2021 gaat uitpakken weet nog niemand. Van één ding zijn we wél alvast zeker: Ferd Grapperhaus zal niet namens het CDA plaatsnemen in de blauwe Kamerbankjes. Sneu hoor!

Langzaam maar zeker begint het het coronavirus ook politieke slachtoffers te maken. Voornamelijk bij het CDA, de partij namens wie nog altijd de fragiele Hugo de Jonge lijsttrekker is. Of hij de verkiezingen haalt is nog altijd zeer onduidelijk, maar op de kandidatenlijst die de partij vanmiddag publiceert staat de blunderende coronaminister nog altijd op de eerste plek – alsof er niets aan de hand is.

Een ander Binnenhoviaans slachtoffer van de pandemie is Ferd Grapperhaus. De man die zijn gezag als justitieminister aanwendde om met een streng gezicht iedereen die de coronamaatregelen schond uit maken voor ‘asociaal’. Waarna, lololol, foto’s opdoken van diezelfde grappige Grapperhaus. Innig knuffelend op zijn bruiloft met zijn schoonmoeder, een gastenlijst die welhaast langer was dan een papieren opsomming van alle keren dat De Jonge de mist in ging, en allerlei verschillende huishoudens die lekker door elkaar scharrelen voor een groepsfoto.

Het gezag van CDA’er Grapperhaus was daarna wel kapot, ja. En daarmee ook zijn ambities voor het Kamerlidmaatschap:

“Nu blijkt Grapperhaus van gedachten te zijn veranderd [over een verkiesbare plek op de CDA-kieslijst in 2021, red.]: volgens Haagse bronnen ziet de minister bij de verkiezingen in maart af van een verkiesbare plek. De kans is groot dat hij op één van de laagste plekken van de CDA-lijst komt te staan, als zogenoemd lijstduwer. Het CDA legt vandaag de laatste hand aan de kieslijst.”

We zullen een kaarsje branden voor de tenietgedane ambities van deze jurist. Snif. Of, oh nee, vooral voor de mensen die hun gezondheid of baan zijn kwijtgeraakt door de pandemie – terwijl Grapperhaus lekker kon blijven doordraaien op zijn goedbetaalde ministerspost. Quod licet Iovi enzo, hè?

Football news:

Modric op Real Madrid: we missen maar een klein beetje. We zullen beter worden en hebben een goed seizoen
Joel Matip: Atalanta is een bedreiging voor elk team in Europa
Zidane op Real Madrid zonder Ramos: we moeten de statistieken van de Spelen zonder hem corrigeren. Wij begrijpen hoe moeilijk het zal zijn
Manchester City is niet geobsedeerd door de Champions League. We willen zo goed mogelijk presteren
Lazio kan Alberto verkopen vanwege kritiek op de club. Juve, Inter en Everton zijn geïnteresseerd in de middenvelder Luis Alberto kan het team verlaten. Volgens La Gazzetta dello Sport, is dit te wijten aan de recente verklaringen van de middenvelder, waarin hij de club bekritiseerde voor het kopen van een vliegtuig te midden van loonsverlagingen als gevolg van de coronavirus pandemie. Later bleek dat het transport werd gehuurd van een bedrijf uit Bulgarije, en de speler verontschuldigde zich. Volgens de krant overweegt Lazio echter de Spanjaard te verkopen. Juventus, Inter en Everton onderscheiden zich als potentiële kopers. Dit seizoen heeft de 28-jarige middenvelder 7 wedstrijden in de Serie A gespeeld en 1 goal gescoord. Meer informatie over de statistieken vindt u hier. Lazio is een contra-aanvallende machine met het beste middenveld van Italië. En nu zal de Stichting spelen met Zenit
Messi wordt oud. Barcelona moet aan de toekomst denken. Hij stelde voor dat Catalanen Mbappe en Mukoko zouden ondertekenen.Samuel Eto ' about vindt dat de club aan de toekomst moet denken, wetende dat teamkapitein Lionel Messi over een paar jaar zijn carrière kan beëindigen. De voormalige spits is van mening dat Barcelona PSG striker Kylian mbape en Borussia Dortmund ' s 16-jarige forward Youssouf Mukoko moet tekenen. Messi zal ons nog een paar jaar geven, maar hij wordt oud. Dit wetende, moet Barcelona aan de toekomst denkenzei Eto' o. Dit seizoen heeft Argentinië 8 La Liga voor Barca gespeeld en drie doelpunten gescoord. De volledige statistieken zijn hier te vinden
Hans-Dieter flick: het kan erg ongemakkelijk zijn om tegen Salzburg te spelen