FC Barcelona is nog niet klaar op de transfermarkt. De Catalaanse club van trainer Ronald Koeman versterkte zich al met Eric García, Sergio Aguëro, Emerson en ook Memphis Depay, maar daar zal het niet bij blijven.

"Daar komen nog drie of vier spelers bij. We gaan een heel competitief team vormen. Dat zie je al aan de spelers die we hebben aangetrokken", zegt Barcelona-voorzitter Joan Laporta zondag in de Spaanse krant La Vanguardia.

García en Aguëro kwamen transfervrij over van Manchester City. Voor Emerson betaalde Barcelona naar verluidt 9 miljoen euro aan Real Betis. De Spanjaarden maakten zaterdag de komst van Memphis bekend. De Oranje-international was transfervrij na zijn vertrek bij Olympique Lyon.

"Helaas hebben we onlangs naast een speler gegrepen", zo doelde Laporta op Georginio Wijnaldum, die voor Paris Saint-Germain koos. De Franse club bood Wijnaldum naar verluidt het dubbele salaris. "Er zijn clubs die eigendom zijn van staten en iedere speler kunnen halen. Dat vraagstuk moet nader worden onderzocht."

Het is daarnaast nog steeds onduidelijk of Lionel Messi ook volgend seizoen bij Barcelona speelt. De 33-jarige Argentijn, die momenteel met zijn land in actie komt op de Copa América, heeft zich nog niet uitgelaten over zijn toekomst.