Netherlands

Basketballers Aris overtuigen niet maar winnen wel

Aris Leeuwarden heeft de thuiswedstrijd tegen Almere Sailors met 78-69 gewonnen. De ploeg van Ferried Naciri had niet zijn beste spel nodig om de nieuwkomer te verslaan.

Giannis Dimakopoulos (2.18 meter) en Graig Osaikhwuwuomwan (2.11), de lange mannen van Aris, hadden hun dag niet en bleven scorend ondermaats. Toch weerhield het Aris der niet van om de tweede seizoenzege (en één nederlaag) bij te schrijven, na de eerdere winst op Den Haag.

Almere, met Den Haag en Bemmel dit jaar nieuw in de eredivisie, basketbalde een helft lang met Aris mee. Diep in het tweede kwart nam Aris afstand van de taaie debutant. De Leeuwarders sloegen een gat van tien punten en dat verschil – met een uitschieter naar 15 punten – bleef nagenoeg de hele wedstrijd staan.

Topscorer werd Chad Frazier met 20 punten. Dimakopoulos schoot matig (5 punten) maar was toch nog goed voor 11 rebounds. Het schotgemiddelde van Aris was met 56 procent redelijk in orde maar toch een stuk beter dan Almere (34 procent). Volgende week speelt Aris uit tegen de ongeslagen koploper Leiden.

Football news:

Manchester United betaalt bijna 5 miljoen euro aan bonussen voor Bruno als hij de top 3 van de Gouden Bal betreedt of de PFA-speler van het jaar wordt
Arsenal rapporteerde een verlies van 47,8 miljoen pond voor het laatste verslagjaar
Carragher over het vervangen van Salah tegen Chelsea: ik dacht dat het vreemd was
Liverpool zijn geïnteresseerd in Coulibaly
Golovin-de beste speler van Monaco in februari volgens de fans
Man City bereidt voor Zinchenko een contract voor voor 5 jaar met een salaris van 90 duizend pond per week (Claret&Hugh)
Salah 's agent maakte een einde aan de tweet na het vervangen van de speler in de 62e minuut van de wedstrijd met Chelsea