Netherlands

Baudet wil scheiding Forum voor Democratie: ‘Wie wil blijven blijft. De rest gaat wat anders doen’

Thierry Baudet heeft er even een nachtje over geslapen. Zijn conclusie? Hij wil dat er een scheiding plaatsvindt bij Forum voor Democratie. Want ook hij begrijpt dat het zo niet meer gaat.

Gisteravond laat waren er meer lekken, aanvallen, en FVD-politici die zich tegen Baudet keerden. Nee, hij staat echt niet alleen — maar als je naar de kritiek kijkt van Statenleden en Europese Parlementariërs kun je wél concluderen dat hij zich in de minderheid bevindt.

De strijd is dus gestreden. Met deze mensen kan Baudet niet langer een partij vormen.

Dat begrijpt hij nu ook zelf. Daarom liet hij vandaag bij WNL weten dat hij inzet op een soort van scheiding. “Laten we uit elkaar gaan. De mensen die bij Forum willen blijven, blijven bij Forum. De rest gaat wat anders doen. We splitten de pot,” aldus Baudet.

Je kunt je er iets bij voorstellen dat hij dit zo wil. FVD is immers zijn kindje. Maar de kans dat zijn tegenstanders daarmee akkoord gaan is klein — al was het maar omdat hij blijkbaar zelf de naam FVD wil blijven houden. En dus zit er denk ik maar één ding op: Forum laten gaan… en opnieuw beginnen, met een groep mensen die hij volledig vertrouwt.

FVD kan dan proberen de scherven op te pakken en kiezers ervan te overtuigen dat a) ze het zonder Baudet kunnen en b) dat ze op juiste wijze hiermee zijn omgegaan. Het gaat ze ongetwijfeld behoorlijk wat virtuele zetels kosten, maar dat zullen ze zelf ook begrijpen. Ze hebben overduidelijk de infrastructuur om door te gaan en opnieuw op te bouwen.

En Baudet? Die heeft al eens een partij uit het nieuws opgebouwd. Ook hij zal dan flink moeten inleveren ten opzichte van het hoogtepunt van de peilingen, maar het zij zo. Want op deze manier — met zo’n verdeeldheid in de partij, met zo’n enorme publieke ruzie, met zoveel zwartmakerij en verdachtmakingen — gaat het niet meer.

Football news:

Nacho testte positief op het coronavirus. Hij was in contact met de patiënt eerder
Bale scoorde voor het eerst sinds 2013 in de FA Cup. Hij heeft 4 doelpunten in 13 wedstrijden op Tottenham
Frank Lampard: ik had niet genoeg tijd om Chelsea naar het volgende niveau te brengen, Frank Lampard heeft commentaar gegeven op zijn ontslag uit Chelsea. In de eerste plaats wil ik de fans bedanken voor de ongelooflijke steun die ik de afgelopen 18 maanden heb gekregen. Ik hoop dat ze begrijpen wat dit voor me betekent. Toen ik in deze positie was, begreep ik de moeilijkheden die ik zou moeten ondervinden in deze moeilijke tijd voor de club. Ik ben trots op ons succes, trots op de afgestudeerden van de Academie die het tot het eerste team haalden en daar goed presteerden. Dit is de toekomst van de club. Ik ben teleurgesteld dat ik dit seizoen niet genoeg tijd had om de club naar het volgende niveau te brengen. Ik wil de Heer Abramovich, het clubbestuur, de spelers, het coaching personeel en iedereen in de club bedanken voor hun harde en toegewijde werk, vooral in deze ongekende moeilijke tijd. Ik wens het team en de club succes in de toekomst, zei Lampard
Ozil ontvangt vanaf juli 3 miljoen euro in Fenerbahce. = = Clubcarrière = = Mesut Ozil maakte zijn debuut voor Fenerbahce
Phil Neville coacht nu de Beckham Club in het zonnige Miami. Ik verliet het nationale team voor de Olympische Spelen en hun legendarische vrienden bevriezen in Salford. Een paar dagen geleden werd Phil Neville de nieuwe hoofdcoach van Inter Miami. David Beckham ' s club heeft officieel de tweede coach in de geschiedenis onthuld
Chelsea hope Tuchel zal woensdag bij de wedstrijd tegen Wolverhampton zijn. Thomas Tuchel is bijna aangesteld als Chelsea manager. Journalist Rob Harris merkt op dat de Duitser zowel bij vertrek naar Engeland als bij aankomst in het land een aantal tests voor infectie met het coronavirus moet doorstaan. Hij zal in staat zijn om het team te leiden in training en tijdens wedstrijden, maar tijdens niet-werkuren zal hij moeten voldoen aan de quarantainevoorwaarden voor vijf dagen. Volgens Harris hoopt Chelsea dat Tuchel woensdag bij Stamford Bridge is voor de wedstrijd met Wolverhampton. Eerder werd gemeld dat de eigenaar van Chelsea Roman Abramovich persoonlijk geïnteresseerd is in de benoeming van de ex-coach van PSG
Pioli over de Italiaanse Cup derby: Milaan wil de Italiaanse beker winnen, maar we hebben een zeer moeilijk raster