Netherlands

‘Cadeautje’ van Rutte: ‘Twee personen uit zelfde huishouden mogen binnen 1,5 meter aan tafeltje zitten’

Wanneer de horeca op 1 juni weer de tap mag opendraaien, mogen er maar liefst twee personen binnen 1,5 meter van elkaar aan een tafeltje zitten. De voorwaarde is wel dat het dan gaat om twee personen uit hetzelfde huishouden. Het kabinet ziet het vast als een ‘cadeautje’ omdat er eerst nog vanuit werd gegaan dat iedereen 1.5 meter afstand van elkaar moest houden.

Maar een cadeautje is dit natuurlijk niet. Stel: Je gaat met je gezin van vier personen (vader, moeder en twee kinderen) naar een restaurant of terras, dan kunnen vader en dochter gezellig bij elkaar zitten, maar moeten moeder en zoon dus 1,5 meter afstand houden van vader en dochter.

RTL Nieuws schrijft dat het kabinet in eerste instantie eigenlijk wilde dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar zou houden in de horeca. Die maatregel zou dan ook voor gezinnen moeten gelden.

De Koninklijke Horeca zag het in eerste instantie nog wat gunstiger in. Die gingen er -met alle dank aan de continue onduidelijkheid van Mark Rutte, Hugo de Jonge en Jaap van Dissel- vanuit dat er vier mensen binnen 1,5 meter van elkaar zouden mogen zitten. Ook als ze geen onderdeel uitmaakten van een huishouden.

Kortom: De optimistische ondertoon van Mark Rutte en Hugo de Jonge klinkt op televisie altijd hoopvol, maar in de praktijk blijkt het allemaal zwaar tegen te vallen. Alsof je een blik met zoute haring opentrekt, maar het blijken zure rolmopsen te zijn.

Football news:

Nice deed mee aan het gevecht voor Olympiakos Tsimikas. Loco is geïnteresseerd in hem
Lacazette heeft het aanbod van Inter afgewezen. Hij kan geruild worden naar Attico voor Lemar
Voormalig CSKA hoofd scout: 99% van het werk van een scout is verspild. Dit is een specifiek kenmerk
Victor Valdes leidde de club uit de Spaanse 4de klasse
Twee niet-Italiaanse topclubs namen contact met me op
Atalanta defender Castan is van belang voor Tottenham, Leicester en West ham
Kapitein Valeika is geboren in Moskou. Russische Moeder, Vader-dirigent, trad op met Celine Dion en steunt nog steeds Spartak