Netherlands

Café in Medemblik waarschijnlijk geroyeerd door Koninklijke Horeca Nederland na 'gijzeling' boa's

In café ‘t Zeepaardje in Medemblik werden zaterdagnacht twee boa’s, die kwamen controleren of de coronamaatregelen werden gehandhaafd, vastgehouden en bedreigd met de dood. De eigenaar van de zaak werd aangehouden. Rob Baltus, regiovoorzitter Koninklijke Horeca Nederland Noord-Holland, acht het “waarschijnlijk” dat het café geroyeerd wordt door KHN.

De beslissing moet nog gemaakt worden, maar volgens Baltus ziet het er heel slecht uit voor de uitbater. “Dit kunnen we niet goedkeuren.”

‘Onbekende boa’s’

Gerard, de vader van de eigenaar en mede-eigenaar van ‘t Zeepaardje, noemt het een “vervelende situatie”. De irritatie van de eigenaar en de bezoekers jegens de boa’s zat hen hoog, maar dit had nooit mogen gebeuren. “Er kwamen naar ik gehoord heb twee boa’s van een jaar of negentien binnen en die waren de hele tijd foto’s aan het maken, ook van de bezoekers. Toen ging mijn zoon erheen, bezoekers gingen zich ermee bemoeien van: wegwezen jullie, en toen is het uit de hand gelopen.”

Lees ook: Handhavers mishandeld, bedreigd en vastgehouden in café Medemblik

Hij legt uit dat er meestal ‘bekende’ boa’s de zaak komen inspecteren, maar deze avond waren het onbekende boa’s. “Met de reguliere boa’s hebben we goed contact, als die hier binnen komen gaat het heel anders.” Gerard pleit om vaste ‘horeca-boa’s’ aan te stellen die de handhaving van de coronamaatregelen controleren, om frustratie en dit soort wantoestanden te voorkomen. “Dan is het veel leuker als die langskomen.”

Frank Streng, de burgemeester van Medemblik, heeft geen goed woord over voor het gedrag van de café-eigenaar en de bezoekers. “Het is afschuwelijk”, zegt hij. “Onze toezichthouders en boa’s doen hun best om het goed te doen en dan zijn dit soort zaken totaal onacceptabel. Hij moet goed worden aangepakt, zodat hij zich realiseert dat hij dit nóóit meer moet doen!”

Op last van de burgemeester is het café in ieder geval voor twee weken gesloten, zo laat de gemeente weten aan Hart van Nederland.

Lees ook: Boa’s zetten na mishandelingen opnieuw in op heldere landelijke maatregelen: ‘Zodat iedereen weet waar hij aan toe is’

Lees ook: Kroeg Tuitjenhorn moet dicht om dansende en feestende jongeren op TikTok

Football news:

Ronaldo testte opnieuw positief op het coronavirus. Hij zal waarschijnlijk niet spelen tegen Barca (Correio da Manha)
Simeone ' s meest verpletterende nederlaag op Letico: gebrek aan Parti, slimme aanpassing van de film en grandioze Coman
Barca spelers zijn ongelukkig dat sommige spelers hun contracten hebben uitgebreid met lagere lonen (Marca)
Capello op het debuut van het begin: fantastisch doelpunt. Ik heb met Gasperini gesproken, Hij is blij.Voormalig hoofdcoach van het Russische nationale team Fabio Capello deelde zijn indrukken van de wedstrijd van Alexey Miranchuk, die scoorde in zijn debuutmatch voor Atalanta. Gisteren speelde hij een paar minuten voor Atalanta, het is echt belangrijk dat hij terug naar het veld na blessure. Miranchuk scoorde een fantastisch doelpunt. Ik sprak met de hoofdcoach van zijn team, hij is erg blij voor Alexey, zei Capello. Miranchuk scoorde de eerste goal voor Atalanta! Elegant in een negen van de penalty lijn-de tweede touch, in de 8e minuut van het debuut
Een Spaanse journalist vergeleek Fati met een zwarte verkoper die wegliep van de politie. Barcelona ses (ondanks de verontschuldiging)
We spelen met grote voetbal bandieten en ik krijg er een gele voor? Mueller-scheidsrechter van de wedstrijd tegen Attletico was niet tevreden met de gele kaart die hem in de Champions League-wedstrijd met Attico werd getoond.Scheidsrechter Michael Oliver strafte de Duitser voor een overtreding van de atletenverdediger Kieran Trippier in de eerste helft. Mueller sprak zijn ontevredenheid uit over de beslissing aan de arbiter. Wat is er aan de hand? Hey! Ik kan niet geloven dat we tegen Attico spelen, de grootste boeven in de wereld voetbal, en ik krijg er een gele voor? Muller zei verontwaardigd
Samuel eto ' o: Guardiola is geweldig. Hij ging niet alleen uit voor Messi