Netherlands

Californië laat bedrijven sluiten in strijd tegen coronavirus

De Amerikaanse staat Californië neemt nieuwe maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bedrijven als restaurants, bioscopen, dierentuinen en musea moeten alle activiteiten staken die binnen plaatsvinden. Café’s in de staat moeten helemaal dicht.

In sommige risicogebieden in Californië kunnen ondernemers te maken krijgen met nog meer beperkingen. Daar moeten ook bedrijven als kapsalons en fitnesscentra de deuren sluiten. In de staat met ruim 40 miljoen inwoners zijn meer besmettingen gemeld dan in de meeste landen. Bij ruim 329.000 mensen is vastgesteld dat ze het coronavirus hebben en meer dan 7000 patiënten zijn overleden.

„Covid-19 gaat voorlopig nergens heen en inwoners van Californië moeten nieuw gedrag aanleren om de verspreiding te vertragen”, waarschuwen de autoriteiten op de officiële Twitteraccount van de gouverneur. „Ga niet om met mensen waar je niet mee samenwoont, draag een mondkapje, was je handen en ga naar buiten als je toch met anderen moet afspreken.”

Football news:

Engeland zal spelers verwijderen die opzettelijk hoesten op tegenstanders en scheidsrechters
Manchester City liet een nieuwe uitvlucht zien
Het IJslandse nationale team presenteerde hun thuisuniformen voor het seizoen 2020/21
In 1999 versloeg Arsenal Sheffield in de beker, maar Wenger bood aan de wedstrijd opnieuw te spelen, omdat Kanu fair play schond
Milan en Napoli zijn geïnteresseerd in Godfrey. Norwich wil 30 miljoen euro voor de verdediger
Wenger noemde de Champions League favorieten: Manchester City en PSG
Manchester United bereidt een officieel aanbod voor Sancho voor. Borussia eist 120 miljoen euro