Netherlands

Chemieconcern DSM verliest op vlak Damrak

De AEX-index in Amsterdam is dinsdag vrijwel op dezelfde stand als een dag eerder geëindigd. DSM was van de hoofdfondsen de grote verliezer. Beleggers reageerden negatief op de jongste kwartaalresultaten van het speciaalchemieconcern. Elders in Europa lieten de belangrijkste beurzen een gemengd beeld zien.

Het aandeel DSM verloor uiteindelijk bijna 3 procent. De materialentak van het bedrijf had duidelijk te lijden onder de malaise in de auto-industrie, waardoor de groep als geheel een lager bedrijfsresultaat boekte.

De AEX sloot een fractie hoger op 557,94 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 774,21 punten. De beurs in Frankfurt verloor 0,4 procent, terwijl Parijs en Londen juist tot 0,3 procent vooruit gingen.

Van de hoofdfondsen was vastgoedinvesteerder Unibail-Rodamco-Westfield de sterkste stijger (plus 4,2 procent). Ook olie- en gasconcern Shell gooide hoge ogen met een koerswinst van 3,2 procent, waarbij het aandeel mogelijk profiteerde van meevallende kwartaalcijfers van branchegenoot BP. BP won 6,5 procent in Londen.

Olieprijzen gingen pas in een laat stadium van de Europese handel omhoog na eerdere verliezen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder op 41,56 dollar per vat. Brent steeg 0,5 procent tot 44,39 dollar per vat.

In de MidKap ging Air France-KLM aan kop met een winst van 5,2 procent. Volgens de Franse zakenkrant La Tribune rekent Air France op een operationeel verlies van 2,9 miljard euro voor heel het jaar. Branchegenoot easyJet klom 8,8 procent op de Britse beurs. De prijsvechter breidt zijn vluchtschema voor de zomer uit wegens een sterke vraag naar vakantievluchten.

In Frankfurt won Infineon 2,5 procent. De Duitse chipmaker presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht en ziet tekenen van herstel op de ook voor hem belangrijke automarkt. Het Duitse chemiebedrijf Bayer (min 2,4 procent) kampte tijdens de virusuitbraak met het wegvallen van de niet-coronagerelateerde geneeskunde en verkocht daardoor minder medicijnen.

De euro was 1,1767 dollar waard tegen 1,1743 dollar een dag eerder.

Football news:

Tiago arriveerde op de Liverpool basis om de transfer te voltooien
Higuain werd een Inter Miami speler
We lezen Pirlo 's diploma en nu weten we precies hoe Juventus zal spelen
Bale en Regilon zijn aangekomen in Londen voor een verhuizing naar Tottenham
Klopp over de overdracht van Thiago: het ziet er veelbelovend uit. Misschien is het nuttig voor fans om onze media te volgen
Bartomeu komt dichter bij zijn pensioen: socio bars verzamelden 20.000 handtekeningen voor een aanklacht tegen de President-meer dan 20.000 socio ' s
Het Amerikaanse concern Krause heeft 90% van de aandelen van Parma overgenomen ( ' ). Het Amerikaanse concern Krause heeft 90% van de aandelen van Parma overgenomen. Bedrijf, dat wordt geleid door zakenman J. Kyle. Krause, omvat veel bedrijven in de Verenigde Staten en Italië. De activiteiten van de groep behoren tot verschillende gebieden, zoals detailhandel, logistiek, wijnbouw, onroerend goed, hotels en landbouw. De jaarlijkse inkomsten zijn $ 2,8 miljard. De verwerving van Parma is de vervulling van een lang bestaande droom. Ik en mijn familie, we hebben allemaal diepe gevoelens over voetbal en ons voorouderlijke thuisland van Italië. Parma is een team van vechters, uit Serie D komen met drie promoties in drie jaar toont hun veerkracht. Als voorzitter van de club beloof ik het team bij elke stap te steunen. Ik ben vereerd om de gele en blauwe kleuren te dragen en een kleine rol te spelen in de eerbiedwaardige geschiedenis van dit trotse team