Netherlands

CNV en VNO-NCW positief over uitstel afbouw coronasteunpakketten

Vakbond CNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW reageren voorzichtig positief op het nieuws dat het kabinet niet meer verwacht dat de economische steunpakketten tegen de coronacrisis vanaf januari worden afgebouwd. Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) heeft gezegd dat de geplande versobering niet voor de hand ligt.

CNV spreekt van „goed nieuws” dat de minister een streep wil zetten door de geplande afbouw. Volgens voorzitter Piet Fortuin pleit de bond hier al langer voor. „Versobering zou tienduizenden extra werklozen betekenen. De kosten van zoveel werklozen zijn vele malen hoger dan de kosten voor dit steunpakket.” CNV is nu benieuwd naar de precieze invulling van de plannen van Wiebes. „Woensdag spreken wij de minister hierover. Graag horen wij hoe hij de steun de komende tijd invult. Voor die tijd gaat de vlag nog niet uit.”

VNO-NCW zegt eveneens dat het goed nieuws zou zijn als het kabinet inderdaad besluit om de versobering van het steunpakket niet door te zetten ten tijde van een gedeeltelijke lockdown. Daar dringen VNO-NCW en MKB-Nederland al langer op aan.

De organisaties pleiten ook voor ruimhartiger steun via de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) voor de hardst geraakte sectoren door de crisis. „Veel ondernemers zijn inmiddels door hun reserves heen en dreigen anders alsnog om te vallen. Dan zou alle steun tot dusver voor hen voor niets zijn geweest. We zijn over beide onderwerpen nog in constructief overleg met het kabinet en we wachten de definitieve plannen nog af.”

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat het een begin is, maar dat alleen het niet afbouwen van steun nog onvoldoende is. Volgens KHN-voorzitter Robèr Willemsen heeft de sector nog dit kwartaal 600 miljoen euro extra compensatie nodig voor horecaondernemers om te voorkomen dat ze failliet gaan.

Het kabinet zou begin december een knoop doorhakken over de steunpakketten, maar de bewindslieden die erover gaan hebben nog iets meer tijd nodig. Na de corona-persconferentie van 8 december komt vermoedelijk echt duidelijkheid. „We moeten wel zien wat er voor maatregelen nodig zijn”, zei Wiebes. „Dat virus is hardnekkiger dan wij hadden gehoopt. Dus we hebben wat meer tijd nodig.” Toch ziet hij ook wel dat een afbouw van de maatregelen op het moment dat Nederland nog in een gedeeltelijke lockdown verkeert, niet logisch zou zijn.

Football news:

Door het bijwonen van een illegale partij, Gladbach forward Embolo zal missen de wedstrijd met Werder
Torino heeft Giampaolo ontslagen als hoofdcoach ... Torino heeft coach Marco Giampaolo ontslagen. De directie van de club besloot de 53-jarige specialist te ontslaan na een gelijkspel in de wedstrijd met Spezia (0:0), die vanaf de 8e minuut tien speelde. Na 18 rondes staat Torino op de 18e plaats in de Serie A standings, met slechts 13 punten. Davide Nicola, bekend om zijn werk met Crotone, Genua en andere teams, kan de nieuwe hoofdcoach van Torino worden
Gary Neville: Manchester United zal geen kampioen worden tenzij Pogba een paar maanden van briljant spel geeft.Voormalig Manchester United verdediger Gary Neville heeft de kansen van het team beoordeeld om dit seizoen het Engelse kampioenschap te winnen. Ik denk dat Manchester United een kleine kans heeft om de Premier League te winnen. Liverpool en Manchester City zijn nog steeds de sterkste teams in de competitie. Maar die kansen hangen af van de vraag of Paul Pogba een paar maanden briljant spel levert. Hij is daartoe in staat. Hij heeft vertrouwen, er is een goede gonor in de zin dat hij vertrouwen heeft in zichzelf. Hij gelooft dat hij moet spelen in belangrijke wedstrijden en titels nemen, hij heeft een positieve instelling, omdat zichzelf beschouwen de sterkste is de beste manier om te winnen. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd tegen Liverpool had ik het gevoel dat Manchester United dat vertrouwen bijna miste. Ze zijn ergens in de buurt, maar dit is wat het team niet zal toestaan om het kampioenschap te winnen zei Neville
Mohamed Salah: Ik wil zo lang mogelijk in Liverpool blijven, maar alles is in handen van de club
De Eintracht kapitein beëindigde zijn carrière in het midden van het seizoen voor zijn zoon. Hij nam afscheid van voetbal door T-shirts uit te wisselen met scheidsrechter David Abraham keert terug naar Argentinië
Leicester doet mee aan de RPL kampioenschap. Ik wil niet zeggen of Chelsea betrokken is of niet ... Chelsea manager Frank Lampard heeft zijn verwachtingen gedeeld voor de Ronde 18 Premier League wedstrijd tegen Leicester. Leicester zit natuurlijk in de Premier League titelwedstrijd, gezien de manier waarop ze spelen, hun resultaten, hun positie in de league. Aan het eind van het vorige seizoen zijn we erin geslaagd om hen in de tafel te verslaan, maar het was een grote uitdaging voor ons omdat ze een zeer sterk team met sterke performers en een zeer goede coach. Ze zijn in de race, evenals een aantal andere teams, maar we moeten nu niet aan de kampioenschapsrace denken, we moeten aan onszelf denken, en als we winnen, zullen we terugkeren naar de posities waar we zouden moeten zijn. De kampioenschapsrace is geopend, vooral tegen de achtergrond van de recente seizoenen. Maar Ik wil nu niet te ver gaan en zeggen of we eraan deelnemen of niet. Onze standpunten zijn niet slecht. Ja, Het was een slechte serie, maar we kunnen alles veranderen met een paar positieve resultaten zei Lampard
Mancini over Pirlo: moeilijkheden in het begin-het is normaal, zelfs als je speelde op het hoogste niveau