Netherlands

De Jong in extase na winnende goal voor PSV: 'Hier ben ik voor teruggekomen'

Luuk de Jong is in extase na zijn winnende doelpunt voor PSV in de return tegen AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League. De spits kopte dinsdag in de verlenging de 3-2 binnen, waardoor de Eindhovenaren zich voor de play-offs plaatsten.

"Dit zijn de mooie avonden", jubelde De Jong bij ESPN. "Het is fantastisch om de winnende binnen te koppen en het stadion zien op te veren. Dat gevoel went nooit."

PSV kwam na ruim twintig minuten op voorsprong via Joey Veerman. Vervolgens boog Monaco de achterstand om via Guillermo Maripán en Wissam Ben Yedder en moest de thuisploeg vrezen voor uitschakeling. In de slotfase redde invaller Érick Gutiérrez zijn ploeg, waarna De Jong in de 109e minuut de winnende goal maakte.

"Hier ben ik voor teruggekomen", zei De Jong, die eerder deze zomer na drie jaar terugkeerde bij PSV. "Camp Nou van Barcelona is mooi, maar dit is mijn thuis."

Volgens de aanvaller sloeg de vermoeidheid toe in de verlenging. "Iedereen was een beetje op. Ik had zelf ook kramp in mijn hamstrings aan het einde en kon niet meer springen."

PSV speelt in de play-offs tegen het Rangers van trainer Giovanni van Bronckhorst. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.