Netherlands

Diego Maradona (60) overleden aan hartstilstand

Voetballegende Eerder deze maand onderging Maradona een hersenoperatie voor een bloedprop. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen met symptomen van bloedarmoede en uitdroging.

De Argentijnse oud-voetballer Diego Armando Maradona is woensdag op zestigjarige leeftijd overleden. De voetballegende overleed aan een hartstilstand. Dat melden verschillende Zuid-Amerikaanse media woensdag.

Eerder deze maand onderging Maradona een hersenoperatie voor een bloedprop. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen met symptomen van bloedarmoede en uitdroging. Na de operatie moest hij langer in het ziekenhuis blijven omdat hij last had van ontwenningsverschijnselen. ‘Pluisje’ was decennialang verslaafd geweest aan drank en drugs.

Maradona wordt beschouwd als een van de beste voetballers allertijden. Hij speelde in zijn carrière onder andere voor Barcelona en Napoli. Op het WK van 1986 in Mexico werd hij met het Argentijnse elftal wereldkampioen. Als coach was hij voornamelijk actief in Argentinië.

Lees ook: Diego Maradona: van het ziekenhuis in één keer door naar de ontwenningskliniek

Football news:

Wijnaldum op Liverpool: we hebben problemen met de implementatie en het is moeilijk uit te leggen hoe zwaar de wedstrijd is. We hadden een goed plan. We wilden veel bezit. Als gevolg daarvan hebben we genoeg kansen gecreëerd, waaronder honderd procent, maar helaas zijn we er niet in geslaagd om te scoren. We misten scherpte, en ze scoorden vanaf de strafplaats
Real Madrid speelt Getafe in La Liga op 9 februari. De wedstrijd van de eerste ronde werd uitgesteld vanwege de degradatie van Madrid uit de Spaanse Cup
Monaco kocht topscorer Brugge Diatt voor 16 miljoen euro
Crystal Palace heeft Mainz 1,5 jaar lang topscorer Mateta geleend met het recht om uit te kopen voor 15 miljoen euro.Crystal Palace heeft aangekondigd dat Mainz Jean-Philippe Mateta voor anderhalf jaar in bruikleen heeft gekregen met de mogelijkheid om uit te kopen. Volgens Sky Sports heeft het huurcontract van de 23-jarige Fransman de Londenaren 2,7 miljoen pond gekost (3 miljoen euro)
Ik denk niet dat Liverpool in een crisis zit. Burnley coach na 1-0 op Anfield
Andujar Oliver over de straf in het voordeel van Attico Madrid: Arbela miste Suarez. Hij viel zelf
Loko keerde Shchigolev terug naar de post van hoofd van de Academie. Hij werkte in de RFU