Netherlands

Dit gezin verkocht alles voor bitcoins, nu is het cashen: 'Gelukkiger dan ooit'

Leven van bitcoins

6 minuten geleden Aangepast: 3 minuten geleden

Didi, zijn vrouw en hun drie dochters.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De waarde van de bitcoin steeg gisteren tot historische hoogte. En dat komt de familie Taihuttu uit Venlo goed uit. Vier jaar geleden verkochten Didi (42), zijn vrouw en hun dochters alles wat ze hadden: hun huis, auto's, kleding, speelgoed, vakantiewoning. Ze investeerden alles in bitcoins. "We zijn gelukkiger dan ooit."

Toen Didi Taihuttu gisteren op zijn telefoon zag hoe bizar goed het ging met 'zijn' bitcoin, twijfelde hij geen moment. Hij trok zijn zwembroek aan, pakte er een drankje bij – bacardi-cola, zijn lievelings – en dook in zijn jaccuzzi bij zijn huurhuis in het Portugese Lagos. "Ik wilde volle bak genieten van dit moment."

Alles verkocht (écht álles)

In 2017 maakten Didi en zijn vrouw een rigoureus besluit. Ze verkochten alles wat ze hadden. Maar dan ook echt álles. Hun huis, hun twee auto's, hun vakantiechalet, het speelgoed van de kinderen, hun kleding, alle meubels, alle spullen in hun huis. "We waren ineens een familie zonder bezit", zegt Didi. "En niemand begreep waarom we alles verkochten. Niemand."

"We staan echt bekend als de bitcoin family." "We staan echt bekend als de bitcoin family."

De opbrengst stak Didi in bitcoins. "We wilden ons leven veranderen. Mijn moeder was 48 toen ze overleed, ik vluchtte jarenlang in werken, werken, werken, en besteedde veel te weinig tijd aan mijn gezin. Toen werd in 2014 mijn vader ziek, hij overleed niet snel daarna. Dat was een eyeopener, toen hebben we als gezin besloten: zo kan het niet meer, dit leven kan ik niet meer leiden want ik ga hieraan onderdoor."

Zonder rijkdom

Inmiddels reizen hij en zijn vrouw en hun drie dochters van 10, 13 en 15 de wereld over. "De afgelopen vier jaar hebben we 36 landen bezocht. We zijn het gelukkigst zonder rijkdom. Gewoon alleen onze backpacks met wat kleding, en elkaar, avonturen beleven, herinneringen maken: ultiem geluk."

"Zonder bezit ben ik gelukkiger dan ooit." "Zonder bezit ben ik gelukkiger dan ooit."

Maar dat geluk moet wél ergens van betaald worden. De familie Taihattu betaalt alles met bitcoins: ze hebben geen bankrekening of cash. "We leven omgerekend ongeveer van 3000 euro per maand. Maar het is niet zo dat er alleen maar bitcoins uit gaan: we verdienen ze ook weer."

Kijk naar mij

Door erin te handelen. Als de waarde van de bitcoin laag is, koopt Didi ze, en is de waarde weer hoog, dan verkoopt hij ze. Of hij houdt ze. 

Ook geeft Didi grote bedrijven bitcoinadvies, en reist hij hij de hele wereld over om lezingen te geven over de ommezwaai die zijn gezin heeft gemaakt.

"Onze kinderen hoeven niet te studeren, als ze dat niet willen." "Onze kinderen hoeven niet te studeren, als ze dat niet willen."

De familie houdt een YouTubekanaal bij van hun nomadenleven, zijn dochters krijgen online les en kunnen met hun diploma straks over de hele wereld aan elke universiteit een studie beginnen. Als ze dat willen.

"Want het hoeft niet. Ik ben echt wars van systemen, van regeltjes die onze samenleving ons oplegt. Je kan ook gelukkig worden zonder diploma. En zonder 9-tot-5-baan. Kijk naar mij."

Vier jaar geleden had de familie ineens niets meer. En nog steeds niet. Vier jaar geleden had de familie ineens niets meer. En nog steeds niet.

"Ik ben drukker dan ooit, maar ook gelukkiger dan ooit. We leren onze kinderen dat het gaat om het verkrijgen van geluk, en niet om het verkrijgen van rijkdom." 

Dus, vraag hem wat zijn 'precieze vermogen is' en hij kan er geen antwoord op geven. Nee: ook niet na het nieuws van gisteren. Hij is niet gaan rekenen. Lachend: "Maar ik wéét wel dat het om flink wat waarde gaat, nu, omdat de bitcoin zo is gestegen. Maar we houden ons niet bezig met geld. Zolang we genoeg hebben om ons digitale nomadenleven te leven, is het precies genoeg."

Bekijk ook: Wat zijn bitcoins nou precies? 

Football news:

Mourinho op Alli: er zijn ontevreden mensen in elke kleedkamer. Als een van mijn collega ' s zegt dat dit niet het geval is, dan zal ik het niet geloven
De wedstrijd van Liverpool tegen Manchester United zal niet zo saai zijn als tegen Man City. Ik wil dat ze risico ' s nemen.Voormalig Liverpool middenvelder Danny Murphy heeft zijn verwachtingen gedeeld voor de merseysiders wedstrijd tegen Manchester United in de 19e ronde van de Premier League. Op zondag zou ik graag een wedstrijd willen zien waarbij de deelnemers zich vrijelijk zullen gedragen, risico ' s zullen nemen en niet nog een poging om zo veilig mogelijk te spelen, zoals het geval was met Manchester City tegen Liverpool en Manchester United. Deze wedstrijden waren saai, maar ik heb andere verwachtingen dan de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United. De Merseysiders hebben veel te bewijzen, ze hebben een ongelooflijk hoge lat gelegd in de afgelopen jaren en worden gestoken door niet in de beste vorm van de laatste tijd. Teleurgesteld over de resultaten tegen West Brom, Newcastle en Southampton, moeten zij hierop reageren. Manchester United speelt zeer goed en enthousiast en dit zal een veel serieuzere test zijn dan alle vorige wedstrijden. Het lijkt mij dat het succes wacht op Liverpool. Misschien is het een fan in mij, maar ik geloof dat, ondanks de moeilijkheden, ze het gewenste resultaat zullen bereiken. De jongens van Klopp hebben de afgelopen jaren een ongelooflijke veerkracht getoond. Zij hebben herhaaldelijk aan de verwachtingen van de fans voldaan en in vergelijkbare situaties resultaten bereikt. Bovendien zijn ze altijd weer normaal na eventuele mislukkingen. Maar laten we ons niet te veel laten meeslepen. Dit is een zeer belangrijk spel om een aantal redenen, maar niet doorslaggevend in de race voor de titel. Degene die wint zal zichzelf verklaren, maar in een seizoen als dit, geen garanties van overwinning in de Premier League te verwachten zijn na dat zei Murphy
Jamie Carragher: Liverpool en Manchester United zijn twee van de grootste en meest succesvolle clubs in Engeland. Dit zal in 20-30 jaar niet veranderen.Voormalig Liverpool verdediger Jamie Carragher heeft gesproken over de confrontatie tussen de Rods en Manchester United. Liverpool en Manchester United zijn twee van de meest succesvolle clubs in het Engelse voetbal. Ik ben er zeker van dat dit binnen 20-30 jaar niet zal veranderen. Zij zijn de twee grootste clubs in dit land en dat zal nooit veranderen. Daar twijfel ik niet aan. Interessant is dat tijdens de periodes waarin deze clubs ongeveer 15 jaar domineerden, het andere team nooit aanvechtte. In de jaren 70 en 80, toen Liverpool domineerde, was er Nottingham Forest, in het midden van de jaren 80-Everton, George Graham 's arsenaal, en toen Manchester United aan de top stond, was het Blackburn, Arsene Wenger' s arsenaal en Chelsea. Manchester United en Liverpool gingen niet nek aan nek, echt vechtend voor de titel, voor 30-40 jaar. Als je de huidige situatie bekijkt, dan zijn Liverpool de huidige kampioenen, ze vechten al een paar jaar tegen Manchester City. Het zou geweldig zijn om twee van Engeland ' s grootste clubs elkaar te zien vechten voor de titel voor meerdere jaren op een Rij. De rivaliteit tussen Liverpool en Manchester United is zeer fundamenteel. Het zal altijd zo zijn en nooit weggaan. Soms is het zelfs meer dan een confrontatie, er zijn problemen tussen de fans, maar ik geloof dat beide clubs veel respect voor elkaar hebben. In zekere zin mogen we trots zijn op het feit dat twee clubs uit arbeiderssteden, uit het noorden van het land, worden gezien als een van de belangrijkste clubs in de wereld. Er is een afgunstig respect tussen hen voor elkaar na wat beide clubs hebben gedaan voor voetbal in dit land en Europa. Er zijn veel overeenkomsten tussen deze teams en dit heeft een rivaliteit gecreëerd. Voor Engels voetbal, het feit dat de twee grootste clubs in het land vechten voor de titel is alleen maar goed zei Carragher
Niemand heeft contact met me opgenomen vanuit Chelsea. Ik geloof dat Lampard zijn werk zal doen.Voormalig Chelsea coach Abraham Grant gaf commentaar op de informatie over zijn mogelijke terugkeer naar de club. Ik heb veel leuke berichten ontvangen van Chelsea fans, maar ik moet zeggen dat niemand van de club officieel contact met mij heeft opgenomen. Ik kan slechts herhalen wat ik onlangs heb gezegd over de situatie in Chelsea. We moeten sterk blijven en een oplossing zoeken! Iedereen heeft tijd nodig. Ik geloof dat Lampard goed werk zal doen, dat hij goed bij Chelsea past, zei de specialist op Instagram. In het seizoen 2007-2008 werd Chelsea onder Grant tweede in de Premier League en bereikte de finale van de Champions League
Dankzij Conte wilde ik coach worden. Er is veel respect en sympathie tussen ons.Juventus hoofdcoach Andrea Pirlo sprak over zijn relatie met Nerazzurri coach Antonio Conte voor de wedstrijd met Inter. Conte en ik zijn heel verschillend, wat waarschijnlijk de reden is waarom we altijd goed met elkaar overweg konden. We spraken elkaar voor het begin van het seizoen, en er was veel respect en sympathie tussen ons. Hij ging de geschiedenis van Juventus in. Ik heb veel van hem geleerd, waarvoor ik altijd dankbaar zal zijn. Conte was de eerste persoon die ervoor zorgde dat ik coach wilde worden. Hij is een geweldig persoon en coach, maar morgen zullen we rivalen zijn zei Pirlo. Van 2011 tot 2014 speelde Pirlo onder Conte in Juventus
Het doel van Miranchuk is stabiliteit te vinden. Ik moet me aanpassen aan zijn kenmerken
Rubiales verontschuldigde zich voor het ontbreken van een herhaling van het moment, met de controle van het spel met de hand van de verdediger van Athletic in de wedstrijd met Real Madrid