Netherlands

Dit weekend opnieuw kans op sneeuw

Dit weekend opnieuw kans op sneeuw

Afbeelding: Johannes Timmermans

Vorig weekend was het hele land bedekt onder een laagje sneeuw en ook komend weekend staat er sneeuw op het programma. Het is nog de vraag of het ook op veel plaatsen een ‘witte wereld’ oplevert, maar vooral in de nacht van zaterdag op zondag is de kans groot dat het gaat sneeuwen.

Vrijdag is het nog droog, met een mix van wolken en zon. Het wordt circa 7 graden en in de kustgebieden staat een stevige zuidwestenwind. Dat meldt Weeronline. Zaterdag is het bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het regenen. De neerslag kan op veel plaatsen langzaam overgaan in natte sneeuw, maar de kans dat dat overdag blijft liggen is zeer klein. Naast neerslag schijnt zo nu en dan de zon en het wordt maximaal 4 tot 5 graden.

Lees ook: Sneeuw en gladheid: zo ga je veilig de weg op

Zaterdagavond en nacht neemt de kans op winterse neerslag verder toe. Vooral in het zuiden en oosten van het land is er kans op sneeuw. Net als vorig weekend is de kans op een mooi sneeuwdek het grootst in de heuvels van Zuid-Limburg.

Dit weekend opnieuw kans op sneeuw
Foto: Johannes Timmermans

Winterse buien

Ook zondag kan in de vroege ochtend in het oosten van het land nog (natte) sneeuw vallen. Vanuit het westen wordt het geleidelijk droog. In de middag wisselen enkele winterse buien en zonnestralen elkaar af. Het wordt circa 4 graden, wat vrij koud is voor de tijd van het jaar.

Zondagavond en in de nacht van zondag op maandag is er een aanhoudende kans op winterse neerslag, maar ook dan is het onzeker in hoeverre de eventuele sneeuw kan blijven liggen.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting voor Limburg

Football news:

Cavani is teruggekeerd naar de training en is waarschijnlijk om te spelen tegen Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus speelde Rugby tegen de haven. Alleen Ronaldo en Chiesa kunnen een verschil maken in deze ploeg.Voormalig Juventus en Real Madrid manager Fabio Capello heeft zich uitgesproken over de prestaties van de Italiaanse club onder Andrea Pirlo
Neymar: ik postte hoe ik herstelde van mijn blessure, en ik kreeg geen berichten waarin stond, Wow, wat een professional. Geen PSG striker Neymar heeft uiting gegeven aan zijn ongenoegen over de aandacht die aan zijn herstelwerk wordt besteed
Ole Gunnar Solscher: het werk van de juryleden is zeer moeilijk en zonder extra druk. We moeten hun beslissingen nemen
Ik weet zeker dat Messi niet in Barca blijft als ik de verkiezing niet win. Hij geeft de club 30% van de omzet
Trent had Gerrard verafgood sinds hij een kind was, en hij speelde in een sprookje: hij kreeg de zorg van Steven en de armband van de kapitein. Het verhaal van een grote relatie
Hazard ' s herstel van de verwonding is vertraagd. Hij zal waarschijnlijk niet spelen tegen Atletico op Maart 7