Netherlands

Driekwart Nederlanders: Landgenoten, ga niet op wintersport

Driekwart Nederlanders: Landgenoten, ga niet op wintersport

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Driekwart van de Nederlanders vindt het onverantwoord als mensen deze winter op vakantie gaan naar het buitenland. De helft meent dat meer maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Dat blijkt uit een opiniepeiling die bureau Markteffect vorige week hield in opdracht van het AD. Premier Rutte riep begin deze maand op om zeker tot half januari niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Maar verschillende skigebieden in Oostenrijk en Zwitserland zijn van plan begin december alsnog open te gaan. Woensdag zei reisorganisator TUI tegen het AD ook dat er onder Nederlanders ‘veel animo’ is voor wintersport. ,,We verwachten veel last minute boekingen als de pistes open gaan”, zei een woordvoerder.

Lees ook: Kun je ondanks corona nog op skivakantie dit seizoen? Sommige landen halen alles uit de kast

Maar uit de enquête blijkt dat 71 procent van de Nederlanders het eens is met de stelling dat het ‘onverantwoord is als mensen deze winter naar het buitenland gaan’. Een verklaring voor dit hoge percentage is mogelijk dat veel Nederlanders de zomervakantie zien als een belangrijke oorzaak van de tweede coronagolf die in september begon. Op de vraag ‘wie is er medeverantwoordelijk voor de tweede golf?’ wijst 61 procent van de ondervraagden onder meer naar vakantiegangers die in die zomermaanden naar het buitenland zijn geweest.

Versoepelen

Het kabinet moet de komende anderhalve week een knoop doorhakken over het versoepelen van de coronamaatregelen tijdens de kerstdagen. Omdat de besmettingscijfers al een week of twee niet verder dalen, liggen versoepelingen niet voor de hand.

Uit de enquête blijkt dat 50 procent van de ondervraagden vindt dat het kabinet en het RIVM zelfs te weinig doen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Slechts 8 procent vindt dat er te veel maatregelen zijn genomen.

Lees ook: Italiaanse skipistes blijven dit jaar leeg, roep om Europese aanpak wintersportvakanties

Opvallend is ook dat 75 procent van de ondervraagden stelt zich te ergeren aan de losse omgang van anderen met de coronaregels. De Nederlander geeft zichzelf daarbij een beter cijfer: 87 procent zegt zich goed tot zeer goed aan de coronamaatregelen te houden. Dat percentage is iets hoger dan in augustus.

Football news:

AC Milan defender Conti is naar Parma verhuisd met een verplichte overname voor 7 miljoen euro. Milan defender Andrea Conti is naar Parma verhuisd. De 26-jarige is tot het einde van het seizoen in bruikleen met een opkoopverplichting. Parma heeft tot 2025 al een contract met Conti gesloten. Er werd gemeld dat de aankoop van de defender Parma 7 miljoen euro plus bonussen zal kosten. In het huidige seizoen van de Serie A speelde de verdediger 3 wedstrijden. Hier kunt u meer te weten komen over de statistieken
UEFA over de Euro in een land: elke stad zal zijn eigen scenario hebben
De FIFA en de UEFA zullen Superliga clubs verbieden deel te nemen aan toernooien onder hun eigen auspiciën.FIFA, UEFA en vijf andere continentale confederaties hebben een verklaring afgelegd over hun houding ten aanzien van het idee van de oprichting van een Europese Superliga. In het licht van de recente speculaties in de media over de oprichting van een gesloten Europese Superliga door sommige Europese clubs, willen wij herhalen en duidelijk maken dat een dergelijk toernooi niet zal worden erkend door de FIFA of de betrokken Confederatie. Bijgevolg mag elke club of speler die aan een dergelijk toernooi deelneemt niet deelnemen aan wedstrijden die door de FIFA of de betrokken Confederatie worden georganiseerd. De FIFA erkent het wereldkampioenschap voetbal als de enige Internationale clubcompetitie. De enige continental club competities die erkend worden door de FIFA zijn toernooien die georganiseerd worden door de respectieve confederaties. De universele beginselen van atletische prestaties, solidariteit, promotie en degradatie en subsidiariteit vormen de basis van de voetbalpiramide die het wereldwijde succes van het spel garandeert. Dankzij deze principes heeft voetbal een lange en succesvolle geschiedenis. Deelname aan Internationale en continentale competities moet altijd gewonnen worden op het terrein, aldus de verklaring. Onder auspiciën van de FIFA zijn het WK, de confederations Cup en de club world Cup. De UEFA is verantwoordelijk voor het organiseren van het Europees kampioenschap, de Champions League en de Europa League. Voetbal Super League 2025: teams alleen uit de top 5, licenties voor 3 jaar, schaak, oranje kaarten. De president van La Liga verteert het idee van een Super League niet. Hij zegt dat dergelijke projecten worden geboren in een bar om 5 uur, en geeft Perez
Mikel Arteta: Ozil heeft veel gedaan voor Arsenal, maar Ik wil het team in een andere richting sturen
Gladbach forward Embolo ontsnapte van een illegale partij via een raam naar het dak en verborg zich in een nabijgelegen appartement.De politie meldde details over een illegale partij die werd bijgewoond door Borussia Monchengladbach striker Breel Embolo. In een van de restaurants in Essen, die gesloten moest worden, verzamelden 23 mensen zich, Embol was onder hen. Volgens de politie ontsnapte de 23-jarige speler na de aankomst van de politie uit het restaurant via het raam naar het dak, van waar hij in het raam van een naburig appartement klom. De politie brak de deur van het appartement in en vond Embolo daar. Hij was alleen in de kamer. Daarom nemen we aan dat de persoon die ontsnapte Embolo was zei een politiewoordvoerder. Embolo werd uitgesloten van Borussia ' s bod voor de wedstrijd van de 17de Ronde van de Bundesliga tegen Werder (1-0). De club merkte op dat de beslissing werd genomen door het feit dat de speler het anti-coronavirus protocol schond
Simeone verandert Attico: hij speelt een hybride plan, geeft spelers meer vrijheid en gelooft in Suarez. De titel van de league is al lange tijd niet meer zo dicht bij elkaar gelegen.Attletico staat voor het eerst in vijf jaar stevig aan de leiding in La Liga. Real Madrid ligt maar vier punten achter, maar Simeone ' s kant heeft nog twee wedstrijden over. In potentieAttico draagt de buren maar liefst 10 punten - zo ' n reserve was zelfs niet in het kampioenschap seizoen. Vergelijkingen zijn logisch, maar deze Letico verschilt aanzienlijk van het team-2013/14
Villa defender doet mee aan Man City 's eerste doel: Ik heb nog nooit van zo' n regel gehoord. Nonsens