Netherlands

DSW verhoogt premie meer dan kabinet heeft aangekondigd

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de premie van de basisverzekering naar 124, 50 euro per maand, een stijging van 6,50 euro. De stijging wordt veroorzaakt door de groei van de zorgkosten en doordat DSW dit jaar geen ruimte meer heeft om reserves in te zetten om de premiestijging te beperken.

DSW houdt het eigen risico op 375 euro, 10 euro lager dan wettelijk is bepaald.

Volgens de verzekeraar, die traditioneel de eerste is die de nieuwe premie bekendmaakt, nemen de zorgkosten toe door hogere lonen en prijzen in de zorg en een toenemend gebruik van dure, vaak innovatieve, specialistische geneesmiddelen. Dit verklaart 4,50 euro van de premiestijging. De overige 2 euro hebben ermee te maken dat DSW niet meer kan interen op de reserves.

De premiestijging ligt hoger dan het kabinet met Prinsjesdag aankondigde. Daar werd melding gemaakt van een stijging van ruim 5 euro per maand. „Voorafgaand aan verkiezingstijd wordt steevast een optimistischer verwachting geuit dan in de jaren na de verkiezingen”, zegt topman Aad de Groot daarover in De Telegraaf.

De Groot verwacht dat de zorgkosten in Nederland volgend jaar fors gaan stijgen. Maar de rekening daarvoor mag niet alleen worden afgewenteld op verzekerden, zegt hij tegen de krant. „Indien de zorgkosten komend jaar inderdaad héél veel hoger zijn, vinden wij niet dat de rekening alleen op het bordje van premiebetalers mag belanden”, zegt De Groot. „De overheid zou dat dan op een andere manier moeten oplossen, bijvoorbeeld via belastingen.”

Volgens de DSW-topman vallen de totale zorgkosten dit jaar nog niet hoger uit, omdat de coronagerelateerde kosten grotendeels werden gecompenseerd door lagere kosten voor de afgeschaalde reguliere zorg. „Daardoor waren de financiële consequenties minimaal. We weten nog niet hoe dit effect in de laatste maanden van het jaar gaat doorzetten en al helemaal niet wat er in 2021 gaat gebeuren”, aldus De Groot.

Football news:

Gattuso op 2:1 met Benevento: Napoli speelde te voorspelbaar voor de pauze
Adama Traore wees als kind de NFL scouts af om voetbalspeler te worden
Zlatan noemde Khabib de beste vechter, ongeacht het gewicht
Lizarazu over Griezmann: hij weet niet meer hoe te spelen in een Barca shirt
Gnabry kan spelen met Lokomotiv. Zijn coronavirus test bleek vals positief te zijn ... Bayern middenvelder Serge Gnabry heeft thuis quarantaine verlaten. Op 20 oktober slaagde de Duitser voor een positieve test op het coronavirus, maar later bevestigde geen van de herhaalde tests de aanwezigheid van infectie in het lichaam. Als gevolg hiervan heeft het Ministerie van Volksgezondheid van de stad München de quarantaine opgeheven, aangezien de test van dinsdag een vals positief was
Fans van de Premier League Verenigd tegen de TV: in plaats van het kopen van lucifers, geven ze geld aan liefdadigheid (ze verzamelden meer dan 100.000 pond)
Ancelotti over de verwijdering van Dinh: gewoon belachelijk. Misschien beïnvloedde het gesprek van Pickford en Richarlison het besluit dat Everton manager Carlo Ancelotti na de nederlaag tegen Southampton in de Premier League een opmerking maakte. We speelden niet zo goed, Southampton was beter en verdiende te winnen. Soms ben je niet op je best. In Everton gebeurde dit na een hele goede serie. We moeten met dezelfde geest en vertrouwen vooruit kijken. Een rode kaart is belachelijk. Er was niets opzettelijk, zeker geen geweld. Misschien was het geel. Misschien heeft al dat gepraat over Pickford en Richarlison de beslissing beïnvloed, en als dat het geval is, is het verkeerd, het is niet eerlijk. We zullen de verwijdering aanvechten, dat is zeker. Ik heb de spelers verteld dat de winter eraan komt en dat we klaar moeten zijn, zei Ancelotti. In de 72e minuut stapte Toffees verdediger Luca Digne op de voet van Kyle Walker-Peters, waarvoor scheidsrechter Kevin Friend de Fransman een rode kaart liet zien. * Everton keeper Jordan Pickford blesseerde Virgil van Dijk in de 2-2 overwinning op Liverpool. Richarlyson werd weggestuurd voor een overtreding op Thiago Alcantara. Geniet van het moment: in de top competities zijn niet de favorieten - EvertonLille en real Sociedad