Netherlands

Duitse basketbalcompetitie mag met toernooi seizoen afsluiten

Foto: ANP

Na het voetbal mag ook de basketbalcompetitie in Duitsland worden hervat, wel in een andere opzet. De deelregering van Beieren heeft een plan goedgekeurd waarin de afgebroken competitie wordt uitgespeeld met een toernooi in München. Tien teams kunnen daar onder strikte richtlijnen en zonder toeschouwers in drie weken uitmaken wie er kampioen wordt.

Het is de bedoeling dat het toernooi begin juni begint. Gedurende de drie weken verblijven de teams in quarantaine in een hotel in München. Eerder hadden de topcompetities in het handbal, ijshockey en volleybal in Duitsland hun seizoen al wel als beëindigd verklaard.

De regering van deelstaat Beieren loofde het hygiëne- en veiligheidsplan dat de basketbal-Bundesliga had ingediend. “Een zeer overtuigend hygiëneconcept terwijl het praktisch onmogelijk is dat iemand naar buiten gaat of dat er iemand van buiten binnenkomt”, zei CSU-politicus Florian Herrmann. “Ook op basis van de ervaringen in het voetbal kun je zeggen: dit kan doorgaan.”

Football news:

Klopp op het kampioenschap: ik zou mezelf nooit vergelijken met Dalgliesh en Shankly
Dimitar Berbatov: vroeger ging het over het kampioenschap van Manchester United, nu gaat het over de top 4
Zidane wil Mane zien in Real Madrid, maar de club kan zich deze transfer niet veroorloven
Manchester United en Manchester City hebben navraag gedaan naar Griezmann. Barcelona wil hem niet laten gaan
Alaba en Coulibaly, onder meer met het oog op de overdracht van Guardiola. Hij wil beginnen met de wederopbouw in Manchester City
Het nieuwe Chelsea uniform is geïnspireerd door London tailors. Met het logo drie, miste Lampard ' s team onmiddellijk drie van West ham
Hakimi over racisme: iedereen moet erover praten, niet alleen de spelers. Iedereen heeft gelijke rechten nodig