Netherlands

Eerbetoon aan medisch personeel tijdens Franse militaire parade

De Franse nationale feestdag wordt dinsdag zonder de gebruikelijke grote militaire parade op de Champs-Elysées gehouden. Om te voorkomen dat het evenement bijdraagt aan een eventuele verspreiding van het coronavirus, wordt die vervangen door een bescheiden militaire ceremonie op de Place de la Concorde. Er is daarbij ook een speciaal eerbetoon aan mensen die werken in de medische zorg. Behalve militairen doen daarom ook werknemers in de ziekenzorg mee.

Vanaf 10.45 uur begint een ceremonie van ongeveer 2000 deelnemers en 2500 genodigde toeschouwers, volgens Franse media. Er is om 11.00 uur ook een speciaal eerbetoon aan Charles de Gaulle (1890-1970) ingelast. Dat is omdat het in juni van dit jaar 80 jaar geleden was dat de latere president De Gaulle als hoge militair en als een van de weinigen in de top van de politiek en de strijdkrachten opriep het verzet tegen nazi-Duitsland voort te zetten. .

President Macron spreekt rond 13.10 uur in een vraaggesprek met journalisten rechtstreeks op tv over zijn beleid gericht op afbouw van de coronamaatregelen en het weer op de rails zetten van de economie van het land. Het traditionele vuurwerk wordt om 23.00 uur vanaf de Eiffeltoren afgestoken, maar deze ‘Quatorze Juillet’ mag het publiek niet in de buurt van de toren komen kijken. Dat moet van afstand of via tv of media.

Football news:

Letse Stepanov is Wenger ' s slechtste transfer. Arsene begreep niet dat Bergkamp hem bewonderde voor een grap en tekende
Gareth, Ik wil je zien voetballen
Arturo Vidal: Bayern zijn altijd de favorieten, maar Barcelona is het beste team ter wereld
Lewandowski is een grote speler, maar hij is niet op het niveau van Messi
De grote Milan van de noughties zijn al coaches: Gattuso herbouwt Napoli, Shevchenko gaat naar de Euro ' s, sommigen zijn nog steeds in de club
De Premier League zal geen wintervakantie hebben in het seizoen 2020/21. Start-12 September, eind-23 mei
Liverpool heeft gesprekken gevoerd met Bayern over Tiago