Netherlands

Eerdmans, Nanninga, Pouw en Vlaardingerbroek weg bij FVD

Foto: ANP

Joost Eerdmans, Annabel Nanninga, Nicki Pouw-Verweij en Eva Vlaardingerbroek stappen op bij Forum voor Democratie. Dat laten zij weten in een gezamenlijke verklaring. Eerdmans, Pouw en Vlaardingerbroek stonden op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. Nanninga zit voor FVD in de Eerste Kamer.

“De voornaamste reden voor ons gezamenlijke besluit is dat wij geen lid willen zijn van een partij die extremistische opvattingen duldt”, schrijft het viertal. “We zijn bijzonder teleurgesteld in het gedrag van onze partijleider die geen schoon schip wilde maken.” Thierry Baudet “stelde zich keer op keer onberekenbaar en volledig solistisch op”.

De prominente FVD’ers stellen vast dat hun interne kritiek “in het belang van de goede naam van de partij” niets heeft opgeleverd. Zij zeggen begrip te hebben voor de lastige keuze waar het partijbestuur voor stond, maar betreuren “dat zij de handdoek in de ring hebben gegooid”.

Nanninga blijft wel lid van de Eerste Kamer. Ook collega-senator Pouw “zal haar politieke werkzaamheden voortzetten”. Eerdmans, Pouw en Vlaardingerbroek zien af van hun plek op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer.

Football news:

Ter Stegen en de verdedigers van Barcelona hebben claims gemaakt tegen Griezmann voor commentaar op een slechte defensieve prestatie na de Super Cup (Cadena SER)
PSG kan Barca defender Emerson kopen voor 25 miljoen euro
Pirlo op de Super Bowl: Dit is niet mijn confrontatie met Gattuso, maar Juventus-Napoli
Ik gaf Pirlo meer klappen op zijn hoofd dan zijn vader. Morgen voetbal, laat de sterkste overwinning
Flick over de verhuizing van Alaba naar Real Madrid: Hope sterft als laatste
Ødegaard heeft Real Madrid gevraagd om hem te laten gaan naar de huur middenvelder Real Madrid Martin Ødegaard is ontevreden over de hoeveelheid speeltijd dit seizoen. De Noorse voetballer wil de rest van het seizoen in bruikleen bij een andere club. Hij vroeg Real Madrid om hem uit te lenen
Joan Laporta: er zullen 18 teams in de Super League zijn, ze zullen 800 miljoen euro ontvangen. Zij zullen niet geïnteresseerd zijn in de nationale kampioenschappen