Netherlands

Europese Centrale Bank houdt rente gelijk

Foto: ANP

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zoals verwacht de belangrijkste rentetarieven gelijk gehouden. Dat hebben de bankiers van de ECB besloten op hun beleidsvergadering. De centrale bank blijft wel de markten ondersteunen door middel van het opkopen van staatsleningen en obligaties van bedrijven.

Voor het corona-opkoopprogramma PEPP stelde de ECB dat dit ten minste doorloopt tot eind juni of zolang de coronacrisis duurt. Het geld van de opgekochte leningen wordt zeker tot eind 2022 opnieuw geïnvesteerd.

De ECB liet verder weten dat bij de volgende beleidsvergadering in december meer ruimte is voor het bekijken van de opkoopprogramma’s. Dan zijn er nieuwe ramingen waaruit de invloed van de tweede coronagolf op de economie van de eurozone duidelijk wordt.

Football news:

Suller over de wedstrijd met Istanbul: Dit zijn De Kampioenen van Turkije, het zal moeilijk zijn
Gasperini over de nominatie voor de beste coach van het jaar award: als we Liverpool verslaan, misschien krijg ik een paar stemmen
Julian Nagelsmann: Leipzig wil PSG Het Laatste gevoel geven dat ze het hebben over
Tuchel Pro Champions League: wedstrijd met Leipzig-de finale van onze groep
Antoine Griezmann: het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Ik heb genoeg van Barcelona, Antoine Griezmann heeft z ' n Interview met Movistar aangekondigd. In het bijzonder zal de Fransman spreken over zijn relatie met de Catalaanse striker Lionel Messi. Ik heb niet meer opgetreden sinds de presentatie [op de dag dat ik lid werd van Barca]. Zoals ik die dag al zei, Ik wil niet buiten het veld spreken, maar erop. Dat ben ik. Voetbal spelen is waar ik het beste in ben. Maar het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Er zijn veel dingen verzameld. Ik heb er genoeg van Diario Sport citeerde Griezmann als gezegde. Moe om de oorzaak van alle problemen te zijn.Het was luidruchtig rond Messi en tijdens de pauze voor de nationale ploegen-Griezmann' s voormalige agent liep over
West Brom keeper op brunu ' s penalty: je moet niet springen voor de kick
Brugge coach op de wedstrijd met Borussia: als je alleen verdedigt, heb je een betere kans om te verliezen