Netherlands

Eva Jinek openhartig over ziekte na bevalling: 'Voelde me heel slecht'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Eva Jinek (42) heeft gisteravond een boekje opengedaan over haar ziekte na de bevalling van haar zoontje Pax, nu twee jaar geleden. Ze vertelde dit naar aanleiding van het aangrijpende verhaal van Chahinda Ghossein-Doha en haar onderzoek naar placenta's.

"Ik weet niet of ik ooit nog beter word"

Chahinda Ghossein-Doha heeft met dat onderzoek aangetoond dat de placenta van een zwangere vrouw veel informatie bevat over mogelijke zwangerschapsvergiftiging en de gevolgen daarvan. "Uiteindelijk ga je 400 placenta's onderzoeken, daar zit die van mij bij. Je vroeg me of ik mee wilde doen, niet wetende dat ik later zelf zwangerschapsvergiftiging zou krijgen", vertelt Eva in de uitzending.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jinek-kijkers zetten vraagtekens bij optreden Peter R. de Vries

Even later in de uitzending vertelt Chahinda over het verlies van haar kindje en de nasleep daarvan. Ze schreef ook een boek over dat onderwerp, waar Eva eveneens aan mee heeft gewerkt. "Niet omdat ik iets heb meegemaakt wat in verhouding staat met wat jij hebt meegemaakt", vertelt zij, "maar ik werd ziek na de geboorte van mijn kind."

"Wat ik toen dacht, was: ik weet niet of ik ooit nog beter word. (…) Ik voelde me destijds slecht, heel slecht. Ik ben een rationeel mens, maar ik dacht echt dat ik nooit meer de oude zou worden. Ik voelde me er heel ongelukkig over." Eva heeft in deze periode veel steun gehad aan haar familie. "Zelfs dan wist ik niet of iemand begreep wat ik voelde."

Eva werd eerder dit jaar genomineerd voor een Televizier-Ster Presentatrice. Dat zorgde destijds voor de nodige stress.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Openhartige Johan Derksen oogst lof met Jinek-optreden

Jinek is elke werkdag om 22.05 uur te zien op RTL 4.

Football news:

Steve McManaman: Real Madrid is een verouderingsteam. Ze hebben nieuwe spelers nodig als ze hun vorige hoogten willen bereiken
ISCO zou in januari naar Sevilla kunnen verhuizen. Lopetegui is persoonlijk geïnteresseerd
Bilyaletdinov over de Champions League: Loco kan de groep verlaten. In de 6de ronde kan Bayern worden verslagen. De voormalige Lokomotiv middenvelder Diniyar Bilyaletdinov sprak voor de Champions League wedstrijd, waar de spoorwegwaymen met Salzburg zullen spelen
Zlatan Ibrahimovic: ik dacht erover om met pensioen te gaan, maar ik wilde de mentaliteit van Milaan
In de zomer van 2021 koopt Real Madrid geen Mbappe als gevolg van de crisis (Le Parisien)
Ibra scoort in 39, Buffon sleept in 42, Ronaldo heeft geen plannen om te eindigen. Wordt football echt oud?
Ziyech over wie hem inspireert: Eden Hazard. Een wereldklasse speler