Netherlands

FIFA-baas: 'Zelden zo ontspannen geweest voor WK als nu'

"Rusland wil het beste WK ooit organiseren. Dat doel zal Rusland bereiken", verzekerde de 48-jarige Zwitser. "Ik ben heel blij over wat we kunnen verwachten", vervolgde Infantino. "Rusland wil met dit WK bewijzen dat het een open land is waar mensen naartoe kunnen gaan, waarin mensen feest kunnen vieren en van voetbal kunnen genieten. Rusland heeft veel te bieden, zoals geschiedenis en cultuur. In de laatste twintig jaar is er ook geen enkel gastland geweest dat zoveel betrokkenheid toont. Ik ben zelden zo ontspannen geweest als nu, vlak voor het begin van het WK."

Volgens Infantino zullen heikele kwesties als mensenrechten, doping, supportersgeweld en politieke boycots geen schaduw over het WK gaan werpen. "Wat de FIFA betreft, concentreren wij ons op het voetbal. De sport moet in het middelpunt staan. Als de bal rolt, zal de hele wereld zich op het voetbal richten. We moeten ons dan niet om politiek bekommeren. De mensen zullen blij zijn als hun team wint en verdrietig als hun land verliest."

De hoogste voetbalbaas vindt dat de FIFA alles heeft gedaan op dopinggebied voor een zorgvuldig gang van zaken in Rusland, dat in het verleden door tal van schandalen is getroffen. "Alle WK-spelers zullen urine- en bloedtesten ondergaan. Rusland blijft volledig buiten alle dopingcontroles, alles wordt uitgevoerd in samenwerking met het mondiale antidopingbureau WADA. Door alles wat er is gebeurd in Rusland, zijn we nu extra attent."

Infantino rekent eveneens op een veilig WK. "Iedereen let heel goed op en de maatregelen zijn scherp. Ik zou niemand adviseren naar Rusland te komen om heibel te schoppen."

Football news:

Dit is de beste Milan in jaren: superkambekom met Juve (3 goals in 5 minuten!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: Ik ben de President, speler en coach! Als ik in Milaan was geweest sinds het begin van het seizoen, hadden we de scudetto genomen
Sarri over de nederlaag van Milaan: we hebben 60 minuten eersteklas voetbal gespeeld. Dan-turbiditeit
Pioli op de overwinning op Juve: Milan werd een team. We kunnen nog beter spelen
Pioli versloeg Juventus voor het eerst als coach
Vardy scoorde 10 goals voor Arsenal in de Premier League wedstrijden. Alleen Rooney heeft meer
Ronaldo scoort of geeft een assist in 17 opeenvolgende wedstrijden van de Serie A, waar hij 25 (21+4) punten scoorde