Netherlands

Fred van Trigt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zoeterwoude

ZOETERWOUDE - CDA'er Fred van Trigt is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Zoeterwoude. De 58-jarige politicus volgt zijn partijgenoot Liesbeth Bloemen op die sinds 2004 burgemeester van de gemeente is. Momenteel is Van Trigt wethouder in Hillegom. De voordracht van Van Trigt moet officieel nog worden goedgekeurd door de minister van binnenlandse zaken, maar dit is normaal gesproken een formaliteit.

Van Trigt heeft als wethouder in Hillegom onder andere gezondheid, welzijn, onderwijs en sport in zijn takenpakket. Daarnaast zit hij ook in het bestuur van Holland Rijnland, een organisatie die de samenwerking stimuleert en faciliteert tussen dertien gemeenten in de regio rondom Leiden. Daar is hij portefeuillehouder jeugd.

Bloemen stopt per 3 oktober met haar functie. 'Ik blijf hier wonen, want ik houd van de mensen hier en ik voel mij Zoeterwoudenaar. Zoeterwoude is mijn thuis', zei ze toen ze in december 2019 haar afscheid aankondigde.

Vertrouwenscommissie

Zoeterwoude is qua inwoners (rond de 8.500) de kleinste gemeente van Zuid-Holland. Er solliciteerden voor het hoogste ambt in de plaats 26 mensen. Die groep bestond uit 19 mannen en 7 vrouwen, variërend in leeftijd van 31 tot 63 jaar.

Football news:

Bayern strafte Barcelona voor een 8-mans verdediging. In deze wedstrijd was Messi het probleem, niet de oplossing
L ' Equipe zet Setien 1 voor 2:8 bij Bayern. Voor het eerst werd een dergelijke beoordeling door een coach ontvangen
Pozornik! Barca fans ontmoetten het team in het hotel na 2:8 uit Bayern
De CEO van Bayer bevestigde dat Havertz de club wil verlaten
Vernietiging van Barcelona-in gifs van Tiktok Davis. Dit is beter dan highlights!
Messi kan Barca verlaten als er geen veranderingen zijn in de club (COPE)
Suarez heeft een perfecte nauwkeurigheid van pasjes met Bayern-allemaal omdat hij 9 keer begon vanuit het midden van het veld