logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Het sneeuwt: Zeeland al wit, code geel in hele land

3 tot 5 cm

3 minuten geleden Aangepast: 21 seconden geleden

De eerste sneeuw is gevallen in Zeeland. Beeld © Provicom

De eerste sneeuw is gevallen in Nederland. De snelwegen in Zeeland kleuren wit en voor het hele land geldt code geel. "Geen paniek dus, maar wel opletten op de weg."

Dat zegt William Huizinga van Buienradar. Hij houdt de hele dag de sneeuwradar in de gaten. "Op dit moment zie ik dat er in Domburg al een mooi laagje sneeuw ligt. Dat schuift langzaam op naar het oosten, maar de sneeuw zal daar wel de tijd voor nemen."

Bekijk hier de actuele sneeuwradar:

Op de Sneeuwradar van Buienradar wordt er regen (blauw), natte sneeuw (geel) en/of sneeuw (oranje) getoond. 

Volgens Huizinga zal er genoeg sneeuw vallen om er een mooie sneeuwpop van te maken. "Op veel plekken zal er tussen de 3 en 5 centimeter sneeuw vallen. Maar op sommige plaatsen, de hoger gelegen delen zoals de Veluwe, kan er zelfs meer dan 5 centimeter vallen."

En dat is niet zomaar weg. "De temperatuur zal nauwelijks boven nul komen en alleen in het uiterste westen valt er misschien regen. Daarom blijft het wel even liggen."

Let op als je de weg op gaat

Het wordt daarom ook oppassen tijdens de avondspits. "Die zal druk zijn, ook omdat er op dat moment in het oosten nog steeds sneeuw valt. We moeten het niet dramatischer maken dan het is, dus eerder naar huis hoeft niet. Maar let wel op als je de weg op gaat, het kan zeker glad zijn."

Themes
ICO