Netherlands

Hiddema over vertrek uit Den Haag: 'Ik werd politiek depressief'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Theo Hiddema is blij dat hij niet meer in de politiek zit, nu hij is vertrokken als Kamerlid bij Forum voor Democratie. Eerder deze maand legde de advocaat ook zijn functie als lijstduwer neer, waarvoor hij nog even terugkwam.

Hiddema stapte eind november uit het niets uit de Tweede Kamer. De voormalige vertrouweling van partijleider Thierry Baudet trok zich terug toen er in FvD een hoogoplopende ruzie was uitgebroken over de reactie van Baudet op antisemitisme bij de jongerentak van de partij.

Corona-ontkenners

"Ik kwam nog even terug om lijstduwer te worden uit sympathie voor Thierry Baudet, maar ook daar zag ik uiteindelijk van af na alle opmerkingen en sympathie voor corona-ontkenners", zegt hij in een interview met De Telegraaf. "Het was zo vermoeiend allemaal."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hiddema wil toch niet op kieslijst Forum voor Democratie

"Het was een geestelijke dwangbuis waar ik niet meer in verder kon na alle aantijgingen van antisemitische drek", zegt hij de onrust binnen de partij. "Ik werd er politiek depressief van. Ik heb me een maand thuis met de kat op de Herengracht opgesloten. Ik ben nu weer strafrechtadvocaat en dat bevalt me goed."

Boer in de Bajes

Hiddema kon zich niet vinden in plannen voor nieuwe strenge justitiewetten. Zijn eigen plannen vielen daarbij in het water. "Ik had een heel nummer willen maken in een Kamerdebat over het niet bestaande institutioneel racisme, maar kon het niet aansnijden na de rel over antisemitisme. Mijn boodschap zou niet overkomen."

"Ik had al tien moties voorbereid om jonge, vaak criminele jongeren met allochtone achtergrond te laten beginnen met het project Boer in de Bajes dat in Denemarken zo succesvol is", onthult hij. "Daar leren ze voor dieren te zorgen en liefde te ontvangen. Helaas is het er niet van gekomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wybren van Haga op 2 en Freek Jansen op 7 op nieuwe lijst Forum voor Democratie

Football news:

Ik wilde echt in Chelsea blijven. Vertrekken naar Arsenal is een moeilijke beslissing, er is een ernstige rivaliteit tussen de clubs
Kane zal Tottenham deze zomer niet verlaten. Clubs hebben niet het geld voor dergelijke grote deals
Antonio Conte: de fans van onze rivalen zeiden dat Conte uit Inter moet worden geschopt. Het zou hen helpen
Real Madrid is klaar om te luisteren naar voorstellen voor Varane als contract onderhandelingen niet beginnen tegen de zomer
Antonio Cassano: Juve kocht Ronaldo om de Champions League te winnen, maar de resultaten werden slechter. Ze namen de Serie A zonder hem. Voormalig Italiaanse spits Antonio Cassano bekritiseerde opnieuw Juventus forward Cristiano Ronaldo. Hij heeft nog een jaar te gaan werken. Juventus tekende hem om de Champions League te winnen, maar na zijn aankomst werden de resultaten in het toernooi slechter. Ze hebben de Serie A zonder hem genomen. Het project is verkeerd gebouwd. 120 jaar lang waren alleen overwinningen belangrijk voor Juventus. Dat blijft tot op de dag van vandaag de verantwoordelijkheid van de club, maar ze probeerden zich te veranderen door Sarri en Andrea [Pirlo] in te schakelen. Ronaldo past niet bij Pirlo ' s ideeën. Hij zal blijven scoren, omdat hij het zelfs zittend kan doen. Hij rent naar binnen vanaf de linkerrand en kan het doel raken, en zijn head shots zijn uniek. Andrea wil een beweging opbouwen vanuit de verdediging, hij heeft hoge druk nodig. Ronaldo kan beslissen over de uitkomst van wedstrijden, maar hij is niet zozeer betrokken bij teamwerk. Ik denk dat zijn tijd bij Juventus is jammer als ze niet winnen van de Champions League, Cassano zei
Manchester United kon Pau Torres kopen van Villarreal. Kunde uit Sevilla is te duur
Ik heb met Barca onderhandeld, maar dat is verleden tijd. Ik zal een nieuw contract ondertekenen met Inter