Netherlands

Homofobe Nigeriaanse asielzoeker haalt Nigeria naar Nederland: lesbische vrouw met kokend water overgoten

Het idee dat asielzoekers die naar Nederland komen ons land hebben uitgekozen op onze normen en waarden… dat klopt zeker niet in alle gevallen, zo bewees een recent voorval in het azc in Gilze. Een vrouw werd uitgescholden voor “domme lesbienne” en daarna met kokend water overgoten, waar ze ernstige brandwonden aan overhield.

Het inprenten van Nederlandse omgangsvormen bij nieuwkomers gaat nog niet geheel soepeltjes. Zoals het idee dat je homo’s en lesbiennes gewoon een beleefd knikje geeft als je langs ze loopt, in plaats van – ach, ik noem maar eens wat – een pan met heet water over ze heengooit. Want ja, Nederland is een modern land waar we accepteren dat onze vrijheid ophoudt waar die van een ander begint. Dus wil er iemand een relatie en geslachtsgemeenschap met iemand van hetzelfde geslacht? Prima, vooral doen.

Dat ogenschijnlijk eenvoudige principe was echter nog niet doorgedrongen bij een Nigeriaanse asielzoeker. Zij confronteerde een voormalige landgenote met haar opvattingen over homoseksualiteit en besloot daarbij de vrouw ook maar meteen voor het leven te tekenen met brandwonden. Kortom: mevrouw was vergeten haar Nigeriaanse opvattingen over homoseksualiteit in Nigeria te laten. En dan krijg je dit:

“Volgens stichting LGBT Asylum support, die de vrouw bijstaat, was het doelwit van de aanval een vriendin van het slachtoffer. „De aanvaller, eveneens afkomstig uit Nigeria, probeerde het water eigenlijk over de andere lesbische vrouw en haar achttien maanden oude zoontje te gooien”, zegt voorzitter Sandro Kortekaas. „Haar vriendin sprong ertussen om hen te beschermen en heeft nu rechts van haar oksel tot voorbij haar bil grote tweedegraads brandwonden.””

Over een onmiddellijke expulsie van de dader, terug naar Nigeria, wordt in berichten over het voorval niet gesproken. Wel gesoebat over of er wel adequate EHBO verleend is.

En fin, Nederlandse normen en waarden zijn prachtig. Maar ze zijn niets waard als we ze niet met hand en tand verdedigen. Dat asielzoekers niet bang zijn en zich kennelijk vrij voelen geweld te gebruiken tegen homoseksuele medebewoners, zegt een hoop over de vermoedelijk zwakke handhaving.

Football news:

Rostov zal het aanbod van Genua voor Shomurodov verwerpen, omdat zij meer dan 8 miljoen euro (SE) willen.De deal voor de overdracht van Rostov naar Eldor Shomurodov naar Genua is verre van voltooid. Volgens Sport-Express bood de Italiaanse club 8 miljoen euro aan voor de speler, maar Rostov zal waarschijnlijk weigeren. Het beheer van Rostov is niet tevreden met het voorgestelde bedrag. Gianluigi longari, journalist van Sport Italia, meldde eerder dat de onderhandelingen van de Genoese club met het Donetsk team zich in een vergevorderd stadium bevinden
Mendes verdiende ongeveer 20 miljoen euro tijdens het zomeroverdrachtvenster
Roma is de favoriet in de strijd voor Jovic. Real Madrid heeft aanbiedingen van Inter en Milaan
Ruben Dias is aangekomen in Manchester om zijn verhuizing naar de stad te voltooien.Manchester City zal binnenkort de transfer aankondigen van Benfica verdediger Ruben Dias. De 23-jarige Portugees is reeds in Manchester aangekomen om een medische behandeling te ondergaan en de deal af te ronden. Benfica kondigde eerder aan dat Manchester City 68 miljoen euro zal betalen voor Diaz. Nog eens 3,6 miljoen kan naar Lissabon gaan in de vorm van bonussen voor succesvolle prestaties van het Engelse team. Nicolas Otamendi gaat de andere kant op - de arenden betalen 15 miljoen euro voor de 32-jarige Argentijn. Pep heeft al $ 480 miljoen uitgegeven aan de verdediging van de stad, en deze week brak het clubrecord voor uitgaven aan een verdediger
De transfers van Dijk zijn de sleutel tot de overwinning van Liverpool. Zij vermoordden alle pogingen van Arsenal om de analyse van Vadim Loekomsky door te drukken
Leno is geen top-4 Keeper. Voor mij was Martinez Nummer één ... Voormalig Arsenal verdediger Tony Adams heeft gesproken over problemen in de functie van algemeen rapporteur in de Londense club. Emiliano Martinez was geweldig in hun bekercampagne. Hij speelde geweldig. Waar Leno problemen mee heeft, vind ik, is dwars door het land. Arteta zei: Nee, Leno is mijn nummer één, Ik mag hem en vertrouwde hem. Maar ik beschouw hem niet als een top-4 Keeper. Onder Martinez viel alles op zijn plaats voor Arsenal alsof het door de sterren was voorspeld. De doelman was 10 jaar in de club, maar speelde geen 10 wedstrijden - en raakte alles op een Rij! Hij is nummer één voor mij. Maar Arteta heeft de leiding, en hij koos een andere keeper, zei Adams op Astro SuperSport
Federico Valverde: mijn taak is om te rennen tot mijn benen gevoelloos zijn