Netherlands

IAB Nederland publiceert Programmatic Native Advertising-handboek

-

De Taskforce Programmatic van brancheorganisatie IAB Nederland publiceert vandaag het eerste Programmatic Native Advertising-handboek. Hiermee wil men meer inzicht bieden in het beschikbare programmatic native aanbod in Nederland, maar ook een eerste aanzet geven voor een individuele standaard voor het populaire advertentieformaat.

Naast basisinformatie over de verschillende native-advertentietypen behandelt het handboek onderwerpen als hoe om te gaan met specificaties binnen het inkoopsysteem (DSP) en het verkoopsysteem (SSP), en het programmatic native aanbod in Nederland. Daarnaast delen meerdere partijen uit de markt hun visie op programmatic native adverteren.

Werden native advertenties eerder vooral op sociale media ingezet, inmiddels koopt het merendeel van de Nederlandse adverteerders native advertenties op programmatic wijze in. Maar zoals bij elke ‘nieuwe’ advertentievorm worden in de markt verschillende definities, interpretaties en meetmethodes gehanteerd, waardoor het programmatic inkopen van native advertenties nog niet geheel vlekkeloos verloopt.

Op dit moment is er ook nog geen officiële IAB-standaard met betrekking tot creatieve specificaties voor het op programmatic wijze inkopen van native advertenties. Gezien de populariteit van dit formaat is het wenselijk om de kennis in de markt verder te vergroten en om gezamenlijk toe te werken naar meer standaardisatie.

Football news:

Marcelo zal de rest van het seizoen in La Liga missen vanwege een adductor spierblessure
Telefoongesprek, ontsmetting van de rails,de liften. We controleerden-antivirus maatregelen in de NPL echt werken (nou, bijna)
David De Gea: ik hoop nog 400 wedstrijden te spelen voor Manchester United
CAS keerde terug naar PAOK 7 punten. AEK Carrera kan zich niet kwalificeren voor de Champions League
Pep Pro Champions League: Real Madrid zal ons knock-out slaan als Manchester City aan de volgende etappe denkt
Quique Setien: Barcelona kan hun titelkansen tot de laatste ronde behouden. Er gebeuren veel dingen in Voetbal
Klopp bevestigde dat Henderson voor de rest van het seizoen uit is vanwege blessure