Netherlands

IslamOmroep is vereniging voor en door moslims

IslamOmroep is een nieuwe islamitische omroepvereniging die vanaf 2022 zendtijd hoopt te krijgen op de publieke radio en televisie. De omroep is een initiatief van imam Azzedine Karrat.

„Het is tijd voor een omroep vóór en dóór moslims. Geen omroep die laat zien hoe de wereld moslims ziet, maar een omroep die laat zien hoe moslims de wereld zien”, zegt Karrat. „Een beetje zoals de EO programma’s maakt vanuit een christelijk perspectief.”

De vijf kernconcepten van waaruit de omroep programma’s wil maken zijn het geloof, gezin, kind, beschaving en rechtvaardigheid. Verder geeft IslamOmroep (IO) als omroepvereniging aan dat de tijd waarin etnische scheidslijnen de islamitische gemeenschap vorm gaven, voorbij is. Niet de culturele of etnische achtergrond is bepalend, maar het geloof.

Vóór 31 december 2020 moet IslamOmroep 50.000 leden hebben om de aanvraag voor zendtijd definitief te kunnen indienen. Karrat: „Als het Ongehoord Nederland, waar Geert Wilders en Thierry Baudet achterstaan, lukt om 50.000 leden te halen, dan is het voor ons een fluitje van een cent.”

Onlangs is al een andere moslimomroep opgericht, M24. De initiatiefnemers lieten eind juni weten dat M24 is opgericht door mensen uit de media en zich gaat richten op nieuws, actualiteiten, trends en alledaagse bezigheden als school en werk.

Football news:

Keylor Navas kan de wedstrijd tegen Leipzig missen door een heupblessure
Chelsea wil rijst kopen. West ham eist meer dan 80 miljoen pond voor het rekwisiet
Dybala wil in Juve blijven, ondanks real ' s Interesse. De speler wil 15 miljoen euro per jaar, Torino biedt 10
🌪 In 2008 bestond Leipzig nog niet, en nu is het in de halve finale van de Champions League. Het heeft 54 jaar geduurd om dit te doen
Nagelsmann bereikte de halve finale van de Champions League op 33-jarige leeftijd. Hij speelt tegen Tuchel, die hem adviseerde coach te worden
Olmo Uit Leipzig miste Barcelona-vanwege twee Koreanen en Bartomeu ' s politiek. Probeerde terug te keren, maar Dani weigerde voor Nagelsmann
RB Leipzig was de hele wedstrijd beter dan Letico