Kelly Clarkson heeft haar absoluut scheiding niet zien aankomen, vertelt de zangeres en presentatrice dinsdag in The Kelly Clarkson Show.

"Een scheiding is nooit makkelijk, zeker omdat Brandon en ik allebei uit gezinnen komen van gescheiden ouders", aldus Clarkson over de verbroken relatie met haar echtgenoot Brandon Blackstock. "Het gaat om meer dan alleen mijn hart, want we hebben vier kinderen."

"Om de kinderen te beschermen", wil Clarkson niet teveel loslaten over de achtergronden van de scheiding. Wel vertelt de van hits als Because Of You, Since U Been Gone en My Life Would Suck Without You bekende zangeres dat muziek haar manier is om haar gevoelens te verwerken. De voor acht albums verantwoordelijke Clarkson daarom naar eigen zeggen op advies van haar moeder is begonnen als songwriter.

Clarkson en Blackstock waren sinds oktober 2013 getrouwd en hebben samen twee kinderen, waar Blackstock ook een zoon en een dochter heeft uit een eerdere relatie. In juni werd bekend dat de oud-winnares van de talentenjacht American Idol eerder die maand een scheiding had aangevraagd.