Netherlands

KPN-topman is niet persoonlijk verantwoordelijk voor 5G

De topman van telecombedrijf KPN, Joost Farwerck, is niet persoonlijk verantwoordelijk voor het 5G-netwerk, de veiligheid ervan of de gezondheidsclaims die ermee samenhangen. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald, na een kort geding van de Nationale Bond tegen Overheidszaken (NBO) tegen de KPN-topman.

Volgens de bond brengt het 5G-netwerk schadelijke stralingen met zich mee. De bond wilde in een kort geding een verklaring van Farwerck waarin hij stelde dat het netwerk geen nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid van mensen die aan de straling worden blootgesteld.

De rechtbank oordeelde dat van de KPN-topman gevraagd wordt een garantie af te geven, maar daar is een kort geding niet voor bedoeld. Ook zou de voorzieningenrechter door het opleggen van de verklaring buiten zijn bevoegdheden treden, meent de rechtbank.

Verder is niet Farwerck, maar KPN verantwoordelijk voor de uitrol van het 5G-netwerk, aldus de rechtbank. „Het enkele feit dat de CEO van KPN eindverantwoordelijk is, is anders dan de bond stelt, volstrekt onvoldoende voor het aannemen van zijn aansprakelijkheid als bestuurder.”

De NBO heeft ook een kort geding aangespannen tegen de topmannen van T-Mobile en VodafoneZiggo. Die zaken dienen respectievelijk maandag 7 december in de rechtbank van Den Haag en donderdag 10 december in de rechtbank van Lelystad.

Football news:

Sevilla heeft Carlos Fernandez aan Sociedad verkocht voor 10+2 miljoen euro.Carlos Fernandez heeft Sevilla verlaten. De 24-jarige Spanjaard is naar Real Sociedad verhuisd en heeft tot 2026 een contract getekend. Volgens Marca wordt het transferbedrag geschat op 10 miljoen euro + 2 miljoen aan bonussen. Ook zal Sevilla 20-25% van het bedrag van de volgende verkoop van de striker ontvangen. De terugkoopoptie wordt niet verstrekt. Dit seizoen heeft de aanvaller 5 wedstrijden gespeeld voor Sevilla in La Liga. De statistieken zijn hier te vinden
Arteta ' s oproep aan Edegor speelde een cruciale rol in de selectie ten gunste van Arsenal
Kepa gaf 8 doelpunten toe in 6 wedstrijden van het seizoen voor Chelsea
Musa kon voor het einde van het seizoen naar West Brom verhuizen. Medische controle-op woensdag (Daily Mail)
Fikayo Tomori: Maldini, de beste verdediger in de geschiedenis, belde me en ik wist dat ik wilde spelen in Milaan
Benitez zal niet terugkeren naar Chelsea als Lampard vertrekt en zal niet de leiding nemen over Newcastle totdat de verandering van eigenaar
Arthur scoorde voor Juventus voor de eerste keer. Hij speelt zijn 19e wedstrijd voor de club