Netherlands

Labour schorst oud-leider Corbyn om reactie op antisemitisme-onderzoek

De Britse Labourpartij heeft oud-leider Jeremy Corbyn geschorst naar aanleiding van zijn reactie op een rapport over antisemitisme in de partij onder zijn leiderschap. In het rapport staat dat Labour onvergeeflijke fouten heeft gemaakt door een gebrek aan bereidheid om antisemitisme te bestrijden.

Corbyn zei dat hij betreurde dat hij te laat tot het besef was gekomen hoe groot het probleem was en dat de partij daardoor te laat heeft gereageerd, maar hij zei erbij dat het door de media en door zijn tegenstanders groter is gemaakt dan het was.

Non-actief

Hij weigerde naderhand deze beschuldiging in te trekken en naar aanleiding daarvan heeft de partij hem nu op non-actief gezet. Er wordt een onderzoek ingesteld, staat in een verklaring van Labour.

Aanhoudende klachten over antisemitisme binnen de partij en kritiek op de manier waarop Corbyn daarmee omging waren in mei vorig jaar aanleiding tot het onderzoek van de Equality and Human Rights Commission.

De commissie kwam tot de conclusie dat er onder leiding van Corbyn sprake was van intimidatie en discriminatie in de manier waarop de grootste Britse oppositiepartij met deze klachten omging.

Football news:

Khabib reageerde op de dood van Maradona, een van de grootste. Miljoenen houden van voetbal vanwege het
Gasperini op 2:0 met Liverpool: dit is ongelooflijk. Atalanta speelde hun voetbal, Atalanta Head coach Gian Piero Gasperini deelde zijn emoties van de overwinning op de LiverpoolLeague of champions. Toen ik in Genua werkte, hadden ze het altijd over winnen hier in 1992 (de club uit Genua versloeg Liverpool op de weg in de 1/4 finale van de UEFA Cup met een score van 2:1-ca. Sovsport). En dus lukte het me om het met Atalanta te doen
Simeone over Maradona ' s dood, onmogelijk te geloven. Hij infecteerde ons met voetbal. Dit is een groot verlies voor me
Bayern en city spelen al in de Champions League. Wie is er al bij hen, en wie is in stap?
Conte Pro 0:2 uit Real Madrid: we zagen het verschil tussen hen en ons. Inter heeft te veel cadeaus gegeven aan de hoofdcoach van de Inter Antonio Concerige kampioenen. Het is altijd moeilijk om tegen grote clubs als Real Madrid te spelen. En als je een doel toegeeft en in de minderheid blijft-dit is een piek die niet overwonnen kan worden. Ik denk dat we het verschil tussen hen en ons zagen. Real Madrid zijn gewend aan het spelen en winnen van games in dit toernooi. Deze nederlaag mag ons niet breken. Het moet ons de weg wijzen die we moeten volgen. We geven nu vast veel doelen toe. De wedstrijd werd letterlijk onmiddellijk ongelooflijk moeilijk voor ons na de straf. En het was erg moeilijk om terug te keren naar het gevecht zelfs na de rode kaart. Ik denk dat we hen te veel gaven in de twee wedstrijden tegen Real Madrid. Dat kun je je niet veroorloven in wedstrijden met zulke teams, zei de Italiaan
Liverpool heeft nooit een doelpunt gescoord tegen Atalanta in hun thuis Champions League wedstrijd
Liverpool verloor thuis voor het eerst in 2 jaar! Gaf Atalanta een paar doelen en raakte nooit een doel